12.05.2023 Komentari: 0

Kako da vaš prvi dejt sa devojkom ne bude i poslednji

Ona je pristala na prvi dejt, što znači da ste dobar deo posla već obavili. Privukli ste njenu pažnju, a sada je samo ostalo da je zadržite. Ne brinite, uz naše savete šta obući, gde izaći, o čemu pričati, pa i šta pokloniti, bićete spremni za prvi sastanak i neće vam biti neugodno ni u jednom momentu, garantujemo!

Mladić i devojka na sastanku u kafiću.

 

Šta obući za prvi dejt?


Mnogim muškarcima je ovo potpuno nebitna stavka, ali je damama veoma važno kako izgledate. Trebalo bi naći zlatnu sredinu tako da ne ostavite utisak da ste se previše trudili, ali da joj opet date do znanja da ste muškarac koji brine o sebi.


Ne morate nositi firmirane i skupe stvari da biste je osvojili. Većini devojaka to zaista nije važno jer ako ste harizmatični i šarmantni, a na prvom mestu sigurni u sebe, verujte da ona neće ni primetiti šta imate na sebi. Naravno, to ne znači da ćete obući trenerku na prvom sastanku, ali ni otići u krajnost sa svečanim odelom. Sportska elegancija je najbolji izbor i savršena kombinacija između ove dve krajnosti.


Obična majica zanimljivog printa ili karirana, uvek moderna, košulja za svaki dan i pantalone, bilo farmerke ili bermude (ali ne sportske), pravi su dress code za prvi sastanak sa devojkom. Izgledaćete uredno, a opet ćete biti odeveni da impresionirate.


Kada je obuća u pitanju budite oprezni. Nemojte sebi dozvoliti japanke za plažu ili papuče u sličnom maniru. Ako je toplo, idealan izbor su mokasine ili neke dobre patike poput klasičnih starki koje mogu da isprate svaki vaš modni odabir.

 

Gde izaći na dejt?

 

Iako vam se može učiniti kao džentlmenski potez da njoj prepustite mesto sastanka, suzdržite se od toga. Mesto prvog sastanka izaberite vi, jer time pokazujete da imate inicijativu.


Gledajte da odaberete mesto na kojem možete da pričate, što znači, bučna mesta poput večernjih klubova otpadaju. Neka to bude neka fina branč varijanta u ambijentu sa zanimljivim dekorom, jer su takva mesta idealna za prvo upoznavanje sa devojkom. Piće u nekom mirnom kafiću ili u bašti restorana, ili čak opuštena šetnja, mogu biti dobar izbor.

 

Mladić i devojka na sastanku.

 

O čemu pričati na prvom dejtu?


Postoje neka pitanja za prvi dejt i standardne teme, a mi vam predlažemo da je za početak pitate kako je ili kako je provela dan. Ljudi često zanemaruju ovakva pitanja ili ih zbrzaju bez da obrate pažnju na njihovu bit.


Dakle nikako „šta radiš, kako si?“ jer to zvuči uzgredno i neiskreno, kao da vas zapravo i ne interesuje već eto pitate jer ne znate šta biste drugo. Jedno prosto „kako si“ ili „kako si provela dan“ otvoriće razne teme i razgovor će teći veoma prijatno, verujte nam na reč. Podstaknite je da priča o svojim interesovanjima, hobijima, kako provodi slobodno vreme i sl.


Pored toga, nemojte biti previše logoreični, pričati bez prestanka, ali ni ćutljivi. Dopustite joj da priča o sebi, nemojte je prekidati, nadovezujte se, ali ne upadajte u reč. Dakle, podjednako važno, ako ne i važnije od sadržaja samih pitanja je da pažljivo slušate ono što vam govori.


Zato telefon ne stavljajte na sto ispred sebe, a ako baš morate, gledajte da ton bude utišan.


Postoje i neke zabranjene teme koje ne bi trebalo da bistrite na prvom dejtu i one se uglavnom odnose na bivše partnere, njene ili vaše. Svakako ćete doći do toga jednom, ali ovo je vaše vreme i vaša prilika da se bolje upoznate, zato poštujte to.

 

Šta kupiti devojci za prvi sastanak?


Ako se odlučiti za kupovinu poklona, nemojte birati ništo skupo. Nakit ili bilo šta slično šalje pogrešnu poruku, a i devojci će biti neprijatno.


Cvet je klasika sa kojom ne možete da pogrešite. Gledajte da budete originalni i kupite joj knjigu, i to recimo nešto što vi volite i želite sa njom da podelite. Ovakav poklon može biti sjajna prilika za razgovor o knjigama, filmovima i ostalim nepresušnim temama. Na sledećem dejtu možete pričati baš o toj knjizi. Budite uvereni da nema ništa privlačnije od muškarca koji čita, koji zna lepo da se izražava bez da svaku rečenicu počinje sa „brate“.

 


Kada je u pitanju prvi sastanak, nervoza i blaga trema su uvek prisutne, pogotovo kad vam je stalo da zadivite devojku koja vam se sviđa. Dragi muškarci, ne brinite, nije ni njoj svejedno, a čim je pristala na vaš poziv budite uvereni da se i vi njoj sviđate.

Uz naše savete i ona će sigurno želeti da ponovite ovakvo druženje, pa i da uplovi u vezu sa vama. Zato, samo hrabro!

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar