05.01.2021 Komentari: 0

Kako odabrati obuću za zimu?

Januar nas nekako uvek podseti da je vreme da konačno izvučemo zimsku obuću. Kiša, sneg i hladno vreme zahtevaju poseban kvalitet izrade zimskih modela. Ukoliko vam se dešava da se zaletite i kupite obuću koja vam je na oko lepa, a kasnije se pokaže kao loša investicija – ovo je tekst za vas. Kako da izaberete muske cipele za zimu koje će vam trajati nekoliko sezona? 

foto: depositphoto.com

Muške cipele za zimu


Obuca za zimu neosporno je dosta skuplja od obuće za suvo vreme. Ukoliko imate novca za samo jedan par, izaberite za početak boju i model koji će odgovarati svim prilikama, bilo da je to odlazak na posao, na slavu ili na odmor. Birajte boju u skladu sa svojom garderobom. Crna, bež, braon, teget i siva klasika su sa kojom ne možete da pogrešite. Naravno, tu je i čuvena senf boja koja je postala popularna uz nezaobilazne kanađanke. Muske cipele za zimu nekada je bilo teško pronaći, a danas na raspolaganju imate širok dijapazon modela. Svi oni su pak slični – to su ili duboka patika modeli ili pliće čizme. Ukoliko imate dilemu odakle da počnete, istražite online prodavnice poznatih brendova dostupnih u našoj zemlji. Svakako je kvalitet taj koji ih održava, pa vam to može biti prva pomoć u izboru.

 

Udobnost je važna


Ono što je najvažnije jeste da uvek kupujete cipele koje su za nijansu veće od vašeg stopala, s obzirom na to da ćete ih vrlo verovatno nositi na deblje čarape. Obuća mora da bude udobna i komforna, pa neka vam to nakon izbora modela i boje bude prvi kriterijum kada ih isprobavate. Ako vam se nakon nošenja cipela i čizmi javlja bol u stopalima i leđima, onda možete da pretpostavite o čemu se radi. To nikako ne smete da dozvolite, već morate da birate one modele, odnosno brendove koji i te kako vode računa o zdravlju stopala, a time i celokupnog kičmenog stuba.

 

 

Nepromočive cipele


Drugi kriterijum bi bio taj da li će propuštati kišu i sneg. Obuca za zimu pre svega mora biti vodootporna. Ništa gore od mokrih nogu i hladnoće koju ne možemo da izbegnemo. Birajte uvek materijale koji su parapropustljivi, a vodonepropustljivi. Važno je dozvoliti stopalu da diše, čak i kada su temperature niske. Jedan od naših predloga bio bi Scholl model HAVANG BOOTIE u crnoj boji. Anatomski uložak koji poseduje postavlja stopalo u pravilan položaj, ispravlja eventualno krivo gaženje i preraspoređuje pritisak duž celog stopala tako da vaše hodanje čini veoma laganim. Ove nepromocive cipele napravljene su od najnovijeg SAMPAN-TEX materijala koji predstavlja troslojnu mrežastu tkaninu koja je vodonepropusna, otporna na kidanje, elastična, antistatična, slabo sagoriva uz odličnu toplotnu izolaciju. Nepromocive cipele imperativ su svake zime, a kako ne biste svake sezone bacali novac na nove modele koji su za tri meseca već uništeni, ulažite u kvalitet.

 

Kućne papuče


Čak i ako ste tip koji nikada ne nosi papuče, zima je trenutak da zaboravite na bose noge. Mislite o svom zdravlju čak i kada ste kod kuće. Kada su kućne papuče u pitanju, birajte modele koji odgovaraju vašem stopalu. Nismo narod koji preterano brine o zdravlju nogu i stopala, a isto tako nismo svesni koliko je to važno. Papuče za kuću dostupne su danas u toliko modernih varijanti koje će vas oduševiti svojom jednostavnošću i elegancijom.

Obuca za zimu, dakle, mora biti udobna, nepromočiva, ali i na oko lepa. Nemojte pristajati na kompromise i bespotrebno se zaletati za modele koji ne ispunjavaju sva tri kriterijuma. Tek kada pronađete model koji vas je oborio sa nogu u svakom smislu, tada uložite novac i sigurno nećete zažalite. Imaćete kvalitetnu cipelu koju ćete nositi iz sezone u sezonu. 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar