16.04.2018 Komentari: 2

Kako odabrati najudobnije patike?

Svi smo makar jednom u životu odabrali neke patike samo zato što su lepe, a iskreno da priznamo i nisu nam bile baš nešto udobne. Uvek nas prvo privuče dizajn patike, što je sasvim logično, pa tek onda gledamo cenu, a na žalost, većina nas, udobnost zanemaruje. To je posebno slučaj kod žena, jer postoji mnogo modela ženskih patika, da je teško odlučiti se za one prave u tom trenutku. 

U koju svrhu ćete ih koristiti?


Važno je da znate i u koju svrhu ćete koristiti patike. Ako birate patike za sportske aktivnosti, onda takođe morate da napraviti i u tom smislu podelu. Naime, morate da vodite računa o tome da li birate patike za trčanje ili patike za teratanu. Ukoliko birate patike za teretanu onda su vam potrebne malo čvršće patike, sa čvršćim đonom i one koje se nikako ne klizaju. Patike za teretanu i te kako moraju da zaštite vaša stopala od tegova, i od drugih sprava.


Kada birate patike za trčanje, onda te patike moraju da budu lagane, moraju da budu toliko lagane da gotovo ništa ne osećate na nogama, ali ipak da vam dobro drže stopalo, jer su mogućnosti da se povredite i te kako velike, ukoliko ne izaberete dobru patiku. Te patike za trčanje, bilo da su muške patike ili ženske patike, onda moraju da budu napravljene tako da vazduh može da cirkuliše. Ukoliko birate patike za svaki dan, onda te patike moraju da vam budu odmah udobne.


Dakle, kada ih prvi put u radnji probate, one moraju da budu udobne. Nemojte da razmišljate o tome da će se one kasnije razgaziti i da će vam posle biti udobnije. Ukoliko se pri prvom probanju patike, u njima ne osećate lepo i ukoliko vas na bilo koji način stežu, onda definitivno morate da potražite drugi model.

 

Ako ne znate da procenite, birajte poznate brendove


Poznati brendovi su i te kako pouzdani. Ne bi neki od svetski poznatih brendova postojali toliko dugo, da nisu zaista kvalitetni. Možete i na sledeći način da izaberete udobne patike: Naime, ako ste nekada imali patike od nekog konkretnog brenda i zaista se bili zadovoljni njima i zaista su vam bile udobne, onda treba i dalje da tragate za tim brendom.
Dakle, kada ste god u dilemi, nemojte da birate one nepoznate brendove, one brendove sa kojima se do sada niste susretali, već birajte one brendove patika, koji su i te kako dokazani i provereni kao što su Adidas, Nike, Reebok, Converse i drugi brendovi.

 

Vodite računa o predelu ispod pete


Kada želite da izaberete udobne patike, bilo da se radi o muškim patikama ili ženskim patikama, vi morate da proverite kakav je predeo patike ispod pete, odnosno na mestu gde treba da se nalazi peta. To je jako važan deo, jer tu najčešće može da dođe do propadanja patike.


Dakle taj deo mora da bude izuzetno kvalitetan, napravljen o čvršćih materijala, ne može da propadne, ali isto tako mora da bude napravljen tako da bude udoban. Ako vam se nakon nošenja patika dešava da vam trne peta ili da vas bole donja leđa, onda možete da pretpostavite o čemu se radi. To nikako ne smete da dozvolite, već morate da birate one patike, odnosno brendove koji i te kako vode računa o ovom predelu. 

Povezane teme:  

Komentari(2) Napiši komentar

  1. S

    ShoesLover

    Odgovori

    17.01.2020 17:51

    Obozavam patike, a uglavnom se zaletim na lepe , a jako neudobne, mislm da sam dosta naučio iz ovog teksta hehe odoh pravac po nove..

    • U

      Urednik

      18.01.2020 09:33

      Hvala na komentaru. Drago nam je da ste ovim člankom došli do novih saznanja...

Ostavi komentar