30.11.2021 Komentari: 0

Naočare za ćelave momke – jednostavni saveti da izgledate privlačno

Gubljenje kose i naziranje ćelavosti verovatno je najveća noćna mora za mnoge muškarce, ali ko kaže da ne možete sebi priuštiti da izgledate privlačno i sa ćelavom glavom? Postoji mnoštvo mogućnosti da eksperimentišete kada je vaš izgled u pitanju, da biste uvek bili moderni, izgledali mlađe i prihvatili gubitak kose bez pokušaja da ga prikrijete.

ćelavi-čovek

 

Zato budite muškarac koji će ćelavost dočekati hladnim i smirenim pokretima. A pošto verovatno ne želite štreberski izgled, pokušajte da eksperimentišete izgled sa parom naočara, te tako definišite svoju jedinstvenost.

 


,,Spoznajte stil koji odgovara vašoj ličnosti uz prave naocare za muskarce.”


Postavlja se pitanje, kako da budete sigurni koje naočare odgovaraju baš vašoj glavi, a odgovore i neke trikove vam pružamo u nastavku.


Spoznajte svoj oblik lica


Pošto će najpre vaše lice doći do izražaja u komunikaciji sa drugima, prvo razmislite o tome kakvog je ono oblika. Okruglo, kvadratno, trouglasto, ovalno ili u obliku srca – tek kada spoznate svoj jedinstveni oblik lica moći ćete da izaberete okvir i naocare za muskarce, koji odgovaraju baš njegovoj strukturi.


Okvir naočara za svaki oblik lica i ćelavu glavu

 

Za svaki oblik lica postoje određeni okviri koji savršeno naglašavaju vaš izgled. Dakle, kada odredite svoj oblik lica, sledeći korak je pronalaženje željenog stila okvira, u čemu vam može pomoći vodič koji sledi.

 

 

  • Okrugli oblik lica


Ako postoji bilo šta što odgovara krugu, onda je biranje suprotnog. Da biste istakli kontrast i istovremeno sklad u vašem izgledu, izaberite okvire u obliku kvadrata ili pravougaonika koji pomažu da vaše lice izgleda vitkije i duže.

 

  • Trouglasti oblik lica


Šire čelo, ugaoni obrazi, i oblik lica nalik dijamantu odgovaraće kvadratnom, ali i okruglom stilu okvira. U međuvremenu, pravougaoni i ovalni okviri mogu biti neverovatan izbor.

 

  • Ovalni oblik lica


Dajući vam slobodu da više eksperimentišete, lice ovalnog oblika će se istaći u svim stilovima okvira.

 

 

proćelav-momak

 

  • Кvadratni oblik lica


Sa snažnom vilicom i evidentnom jagodicom, lice kvadratnog oblika najbolje izgleda u mekim okvirima koji se nalaze visoko na nosnom mostu. Izaberite ovalne oblike ili okrugle okvire da biste naglasili svoje najbolje crte lica.

 

  • Lice u obliku srca


Naizgled prividnu širinu na vrhu lica možete smanjiti okruglim ili kvadratnim okvirima sa istaknutim donjim rubom. Izaberite one sa zaobljenim uglovima da biste ublažili ugaone karakteristike lica.


Izbor pravog okvira – naocare za muskarce


Sledeći važan korak pri biranju naočara jeste usklađivanje njihove boje okvira sa bojom kože. Кao što je gorespomenuto za oblik lica i okvira, takođe je važno i unošenje kontrasta između vaše boje lica i boje okvira radi stvaranja skladnog izgleda.


Ako razmišljate o tome koja boja okvira najbolje odgovara vašem tenu, ovde vam pružamo savete za pronalaženje najbolje boje okvira za različite boje kože.

 

  • Okviri za bledu ili rozikastu kožu


Svetla boja kože najbolje izgleda sa toplim i neutralnim nijansama. Stoga se odlučite za naocare sa okvirima u smeđoj, bordo, crnoj i drugim zemljanim tonovima u jednoj boji. Inače, okvir u acetatu kornjačevine ili kombinacija neutralnih boja idealna je opcija koja dobro ide uz svetliji ton.

 

  • Srednje tamna nijansa kože


Uglavnom se slaže sa skoro svakim okvirom boje. Okviri od kornjačevine, braon, i drugih neutralnih tonova odličan su izbor za ljude sa srednjom nijansom kožom. Za one koji više vole neutralne nijanse, crna i tamno siva su takođe dobar izbor. Međutim, za hrabriji izgled, možete izabrati crvene, plave i ljubičaste nijanse koje će upotpuniti vaš srednji ton kože.

 

  • Tamniji ton kože


Pojedinci sa tamnijim tenom kože mogu tražiti boje okvira koje se dobro nadopunjuju sa njihovim zlatnim podtonom. Odlučite se za varijacije mahagonija, jarko crvene, ljubičaste, crne, narandžaste ili zlatne boje koje izgledaju sjajno uz tamniji ton kože.


Da zaključimo...

 

Neosporno je da vam okviri za nacare mogu pomoći da podignete svoj sveukupan izgled, posebno kada imate obrijanu glavu. A sada, nakon što ste otkrili kako da pažljivo odaberete naočare za sebe i podstaknete privlačniji izgled, prilično smo sigurni da ste spremni da se otisnete u svet mode.


Poslednje, ali ne i manje važno, jeste da budete uvereni u svoj izbor naočara i prihvatite sebe onakvi kakvi zaista jeste, da biste zračili samopouzdanjem, čak i bez kose.

 

 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar