01.02.2021 Komentari: 0

Jednostavna nega lica i tela za muškarce

Muska nega lica i tela svakako se mnogo razlikuje od ženske. Muškarcima je u skladu sa tim potreban potpuno drugačiji pristup pre svega koži lica, koja je čak i do 20% deblja od ženske kože lica. S obzirom na to da muška koža ima više folikula dlake na donjoj trećini lica, nega lica za muskarce mora biti bazirana upravo na činjenici da je brijanje neizostavni deo nege mnogih muškaraca. Danas govorimo o tome kako da uz samo nekoliko proizvoda imate mekanu i nežnu kožu koja vas ne pecka, ne zateže i koja ne reaguje na spoljne uticaje. 

foto: depositphoto.com

Muška nega lica


Ono čime muškarci mogu da se pohvale jeste da njihova koža sadrži mnogo više kolagena od ženske, zbog čega duže zadržava elastičnost, jedrinu i čvrstinu. Međutim, od 35. godine pa nadalje, vlakna kolagena počinju da se razgrađuju i potrebno je negovati kožu. Mnogi muškarci greše i svakodnevno se umivaju ili samo vodom, ili sapunom i vodom. Sapuni će samo dodatno isušiti vašu kožu i dovesti je u dehidrirano i loše stanje. U drogerijama možete pronaći odgovarajuće pene kojima ćete se umivati posebno ukoliko imate osetljivu i kožu sklonu aknama, jer su ovakve pene i gelovi namenjeni čišćenju svih nečistoća koje se tokom dana nakupljaju u porama.

Takođe, nega lica za muskarce ne isključuje upotrebu maski za lice nakon temeljnog čišćenja. Znamo da su žene te koje se plaše bora, ali ni muškarci ne bi trebalo da zaborave na hidratantne kreme za lice, pre svega zbog perutanja i pucanja kože u hladnijim danima. Takođe, muške kreme za lice napravljene su tako da ublažavaju iritacije, svrab i peckanje nakon brijanja. Dakle, nemojte preskakati nijedan korak.

 

 

Nega nakon brijanja


Kada govorimo o brijanju, važno je voditi računa o peni ili gelu koji se koristi, kako koža ne bi bila dodatno nadražena. Birajte sredstva renomiranih proizvođača, sa prirodnim sastojcima i neutralnijim mirisima, jer ćete tako znati da je sredstvo blaže, pogotovo ukoliko ste već imali problema sa iritacijama. Svakako najznačajnija muska nega lica jeste ona nakon brijanja, i to zna svaki muškarac. Balzam za negu nakon brijanja savršena je opcija ukoliko ne koristite hidratantnu kremu za lice, jer će ova formula ublažiti iritacije, peckanje i svrab, ali ujedno i negovati i nahraniti vašu kožu. Ukoliko već koristite kremu za lice, nakon brijanja biće dovoljan losion.

 

Kreme za ruke


Kada dođu hladni dani, koža na rukama je često ispucala i zateže. Nemojte odbijati kreme za ruke, jer one nisu namenjene samo ženskoj populaciji. Ukoliko niste fan toga da u svom kupatilu imate mnogo različitih kutijica, birajte univerzalne kreme namenjene muškoj koži koje će vam odgovarati i za lice i za ruke. Ove kreme su veoma praktične i za putovanja, jer ćete u jendom proizvodu imati sve što vam je zapravo i potrebno. Sa samo jednim proizvodom imaćete mekane ruke koje se ne perutaju i hidrirano lice bez iritacija.

 

 

Dezodoransi i parfemi


Kao završni korak nege ne preskačite dezodoranse i parfeme. Nakon napornog dana na poslu, na treningu ili zagušljivim prostorijama, svima prija malo mirisne svežine. Birajte antiperspirante koji nežno deluju na vašu kožu pazuha, ne iritirajući je i ne ostavljajući bele tragove. Ono što je važno kod jednog dezodoranska jeste da štiti od znojenja i neprijatnih mirisa, brzo se upija i ne sadrži etil alkohol. A kada su u pitanju parfemi, grešite ukoliko mislite da dobar miris mora da košta mnogo. U Lilly drogeriji za samo nekoliko hiljada dinara možete pronaći savršene mirisne note koje će oduševljavati i muškarce i žene oko vas. 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar