18.02.2021 Komentari: 0

Bio organski sokovi za sportiste

Da li ste već isprobali izotonične napitke i da li uopšte znate kada ih je dobro konzumirati? Ukoliko imate naporne treninge posle kojih vam treba brz povratak energije na zdrav način, trebalo bi da ih degustirate. Danas govorimo upravo o benefitima bio-organskih izotoničnih pića na našem tržištu. 

foto: depositphoto.com

Šta su izotonični sokovi?


Verovatno već znate da tokom napornih treninga dolazi do gubitka tečnosti u organizmu, kao i potrebnih hranljivih sastojaka i minerala, pa je svakom vežbaču neophodno adekvatno snabdevanje vodom, što bi svakako trebalo prilagoditi fizičkom naporima. Izotonični napici služe upravo da na brz i efikasan način oporave naš organizam nakon napornog vežbanja, uz istovremeno osveženje, jer su dostupni u mnogo različitih ukusa. Izotonični sokovi sadrže vrlo sličnu količinu šećera i minerala otopljenih u vodi onoj koju pronalazimo u krvi, pa se samim tim u našim crevima brzo apsorbuju, prelaze u krv i tako povećavaju nivo hidratacije. Dakle, vrlo su ukusni i delotvorni. Izotonična okrepljenja mogu se naći u više oblika – prah forma, gel rastvor i tečno stanje. Sigurno ste već u svojoj teretani videli frižidere sa ovim napicima, ali niste znali da li bi trebalo da ih isprobate i da li ičemu služe. Evo kako bi ih trebalo konzumirati.

 

Zašto i kada ih treba koristiti?


Izotonični napici savršeno su osveženje nakon svih napornih i dugačkih treninga i intervala. Generalno gledano, sve izotonične napitke treba uzimati u situacijama kada trening traje duže od 60 minuta, a često je odlično konzumirati ih i tokom samih aktivnosti. Mogu ih koristiti kako profesionalni sportisti, tako i svi oni vežbači koji osećaju potrebu za tim. Na tržištu možete pronaći mnogo različitih ukusa, pa u skladu sa svojim afinitetima izabrati svoj omiljeni.


Ono za šta su zaista dobri jeste pre svega nadoknada izgubljene tečnosti. Mnogi će reći da je za to najbolje piti vodu, međutim, postoji i druga strana medalje. Voda ne sadrži ugljene hidrate koji su neophodni nakon napornih treninga. Izotonični sokovi obnavljaju rezerve ugljenih hidrata u mišićima, nadoknađuju izgubljene elektrolite ( Na, K ) i poboljšavaju sveukupne fizičke performance sportista. Njihov najveći benefit je ubrzan oporavak nakon određenog napora. Uz sve to, savršeno su osveženje tokom cele godine.

 

 

Bio-organski izotonični sokovi


Zajednička karakteristika svih sportskih napitaka je da su prilagođeni fizičkim potrebama tela nakon fizičkog napora, međutim, nisu svi izotonični napici isti. Ukoliko niste sasvim sigurni koji ćete izabrati, savetujemo da uvek birate one organskog porekla. Bio-organski sokovi su izotonični napici karakteristični po tome što su svi sastojci organskog porekla. Bio Iso napitak 100% je veganskog i organskog porekla, uz ambalažu koja je 100% reciklažna. S obzirom na to da iso napici sadrže određenu dozu šećera, ukoliko pak tražite neko osveženje bez sećera, izaberite Acao napitak. Izotonični napici vitalizuju svojom aromom i ukusom, pa ih uvek možete poneti sa sobom na trening, trčanje ili fudbal sa ekipom. Ukoliko ste već isprobali neke koji vam se nisu dopali, bio-organski sokovi bi mogli biti savršeno rešenje za vas. Možete ih poručiti preko interneta na kućnu adresu, vrlo često i po mnogo nižim cenama od onih po kojim ih prodaju u teratanama i fitnes centrima. Tako ćete uvek imati svoje zalihe osveženja i okrepljenja, pa svaki put kada krenete na trening biti potpuno opremljeni. 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar