29.09.2023 Komentari: 1

Ovako treba da izgleda moderan centar za tehnički pregled i registraciju svih vozila

Kao što i sve danas napreduje, tako možemo primetiti i napredak u sistemu auto industrije. Srbija poslednjih godina uvodi drastične promene u skladu sa evropskim sistemima kada su u pitanju tehnički pregled i registracija vozila uopšte.

One primene koje su digitalizovane donele su veliku uštedu vremena vozačima, i to treba iskoristiti. Zato savetujemo da ubuduće posećujete samo dobro organizovane centre. A kako treba da izgleda moderan centar za tehnički pregled i registraciju saznajte u nastavku teksta.

 

 

Ovlašćen da izdaje dokumenta na licu mesta

 

Jedna od najbitnijih promena za vozače u pravilniku za tehničke preglede i registraciju je ovlašćenje agencija da izdaju sva dokumenta. To znači da MUP daje dozvolu određenim centrima da umesti njih izdaju na licu mesta saobraćajnu dozvolu, tablice, registracionu nalepnicu, itd.

Danas svaki ozbiljniji centar mora imati ovu dozvolu, jer jedino tako može za sebe reći da je moderan centar i da olakšava proces registracije svojim klijentima. To je najvažnija stvar kada danas gledate gde raditi tehnički pregled.

Osim što ćete uštedeti vreme, uštedećete i novac jer kada uradite kompletnu registraciju na jednom mestu dobićete popust.

 

 

Veći broj tehnoloških linija

 

Centri koji imaju jednu tehnološku liniju uskoro će postati prošlost. Moderni centri će ih “pojesti”, jer su veći pa mogu primiti već broj klijenata.

Problem kod malih centara sa jednom, eventualno dve, tehnološke linije je pronaći slobodan termin. Vreme za svaki pregled je ograničeno, moraju se poštovati procedure, samim tim dnevno ne mogu odraditi mnogo vozila. Kada većina ljudi to shvati, počeće da traže modernije centre koji mogu dnevno obratiti veliki broj vozila i samim tim pronalažene slobodnog termina biće jednostavnije i brže.

 

 

Servis u sklopu centra za tehničke preglede

 

Dodatnu prednost imaju oni koji u sklopu tehničkog imaj svoj servis. S’ ozbirom da se u Srbiji voze automobili koji su u proseku stari oko 17 godina, velika je verovatnoća da će neki od tih starijih modela pasti na tehničkom.

Kada se to desi potrebno je u roku od 3 dana rešiti sve nedostatke i doći na popravni, kako ne bi morali ponovo da plaćate pregled. Teško je pronaći majstora koji će vam to odmah rešiti i ostaviti posao koji je već započeo.

Zato je ogromna korist za vozače kada centar ima svoj servis. Pa kada se desi da vozilo ne prođe iz prvog, odmah se popravljaju svi nedostaci i gotovo da se uvek registracija završi istog dana.

 

 

Širok spektar usluga

 

Kada govorimo o registraciji, nije svaka registracija identična. Postoji prva registracija, obnavljanje registracije, registracija novih vozila, itd. Ko će sve to popamtiti i pratiti izmene? Vi ne morate ako izaberete pravu agenciju koja će biti vaš savetnik.

Savetujemo da ubuduće sve rešavate na jednom mestu, agenciji koja pod svojim krovom pruža sve usluge koje su vam potrebne bez obzira od situacije i vrste vozila. Moderne agencije danas u svom portfoliu usluga pružaju:

 

  • tehnički pregled svih vozila (tehnološka linija i poligon),
  • servis svih vrsta vozila,
  • usluge osiguranja (autoodgovornost, kasko, itd),
  • platni promet i popunjavanje uplatnica za takse,
  • prenos vlasništva,
  • atest i reatest,
  • izdavanje saobraćajnih dozvola,
  • izdavanje tablica,
  • izdavanje probnih tablica,
  • izdavanje registracionih nalepnica,
  • zeleni karton,
  • šlep službu,
  • uvoz i carinjenje vozila.

 

Pomoć i pružanje saveta

 

Ono što je takođe važno je posavetovati se sa nekim iskusnijim od vas. Mnogi centri nemaju adekvatan call centar, uglavnom im služi da proverite slobodne termine, cene tehničkog pregleda i drugih usluga.

Malo je onih centara koji imaju pravi call centar koji možete pozvati i zatražiti stručan savet. Kada pronađete mesto koje pruža sve gore navedene usluge, a pritom možete zatražiti savet putem telefona ili mejla, to je pravi pogodak.

 

 

Najozbiljniji centar za tehničke preglede i registraciju u Beogradu

 

Za kraj želimo da vam otkrijemo da smo kroz sve ove kriterijume koje smo naveli u tekstu opisivali rad i usluge DON centra u Beogradu. Agenciju vode momci sa velikim iskustvom u ovom poslu, koje su preneli na druge radnike tokom više godina postojanja.

Uz pomoć njih možete biti bezbrižniji, vreme provedeno u rešavanju svih problema i obaveza oko automobila i drugih obaveza biće znatno kraće. Ovakav sistem retko se viđa, a pogotovu u našoj zemlji.

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. D

    Darko

    Odgovori

    12.10.2023 14:39

    E baš tako. A kod nas se viđa svašta. Moja žena otišla da registruje svoj auto. Pokušali da je prevare da joj otmu još malo para govoreći joj da joj ne radi levi bočni migavac (a radio je). Kao, ne radi, ali pustiće je, pa neka popravi. Ona nije skapirala da su probali da joj otmu još malo para, zahvalila se, a oni joj pokvarili menjač. Pustili je, al' nas je koštalo toliko, da smo na kraju prodali taj njen autić. I kako bilo šta dokazati? Posle svega što je preživela, više neće da joj kupim drugi auto. Kaže, kad joj treba, iznajmiće kod Menadžer-a, a neće više da ima posla s registracijama i održavanjem. Potpuno je razumem.

Ostavi komentar