31.01.2022 Komentari: 0

Koje su prave godine za ugradnju implantata?

Kada oralna nega nije pravilna ili lecenje zuba nije adekvatno, vremenom može doći do ispadanja jednog ili više zuba. U toj situaciji ljudi uglavnom smatraju da je ugradnja implantata rešenje za njihov problem.

muskarac-kod-stomatologa

 

Međutim, nekad nije dovoljno samo da se osoba raspita koja stomatološka ordinacija je najbolja, već je važno i ustanoviti da li vam vaše godine omogućavaju da uradite ovu proceduru.


Ljude uglavnom na prvom mestu zanima koliko će ih koštati ugradnja implantata, zanemarujući onaj važniji faktor – godine starosti. Stoga ostanite sa nama u nastavku da biste saznali kada je pravo vreme za ovu proceduru i da li ste vi prava osoba za ugradnju imlplantata.


Da li sam premlad za ugradnju implantata?


Stručnjaci ističu da ne postoji minimalna starost, kada je u pitanju ugradnja implantata. Međutim, na osnovu vašeg oralnog zdravlja zubari će utvrditi da li je ova procedura adekvatna za vas. Uglavnom vilica doživi svoju zrelost u dobi između 17-te i 20-te godine, ali bez obzira na to, ipak zubar treba da utvrdi da li ste vi pravi kandidat za ovu proceduru.
 

Treba imati u vidu da ako se implanti ugrade prerano, što znači pre sazrevanja vilice, zubi neće moći da se pomeraju sa vilicom dok raste, što bi vremenom moglo dovesti do problema sa pozicioniranjem zuba i njihovim razvojem.

Iz tog razloga bi bilo idealno da otkrijete najbolju stomatološku ordinaciju u svom gradu, koja je proverena i gde ćete moći sigurno da uradite ugradnju implantata. Naš predlog je da posetite stomatološku ordinaciju Dental Plaza, gde je vrhunska usluga zagarantovna, a cena u skladu sa kvalitetom.

 

zubni-implanti


Da li sam prestar da bih imao koristi od zubnih implantata?


Prema mišljenju stomatologa, više od polovini žena i muškaraca starijih od 65 godina, fali bar jedan prirodan zub. Ovakvo stanje ih čini odličnim kandidatima za ugradnju implantata, uzimajući u obzir osobe koje su u 80-tim i 90-tim godinama.


Zapravo, starije osobe koje su dugo godina imale mobilne zubne proteze možda budu smelije i shvate da su trajni zubni implanti rešenje za njih. Bez obzira da li ste izgubili jedan ili više prirodnih zuba, naša preporuka je da se raspitate za najboljeg stomatologa u vašem mestu.


Prilikom konsultacije sa zubarom moći ćete da saznate više o prednostima i manama samog postupka. U toku pregleda, zubar će uz pomoć rendgenskog snimka ispitati regiju nedostajućih zuba, a zatim razgovarati sa vama o rešenjima koja bi bila idealna za vas i vaše opšte oralno zdravlje. Takođe ćete biti u prilici da se raspitate u vezi svega što vas zanima.


Ukoliko se ustanovi da ste dobar kandidat, budite sigurni da će postupak postavljanja zuba biti efikasan i siguran, bez obzira koliko godina imate.


Dakle, kada je pravo doba za implantaciju?


Odgovor na ovo pitanje krije su u kvalitetu zdravlja pacijenta i njegovih godina, ali preporučuje se, ako postoji mogućnost, da se izbegne ugradnja implantata pre 18-te godine. Idealno je kada bi pacijent mogao da sačeka da napuni 25 ili 30 godina, iz razloga što su iskustva pokazala da je ova procedura uspešnija kada se primenjuje u zrelijim godinama.
 

Jedna od prednosti koja vam se pruža u Srbiji jeste ta što ovde možete pronaći veliki broj kvalitetnih stomatoloških ordinacija, bilo da vam je potrebna ugradnja implantata, lecenje zuba ili imate neki drugi stomatološki problem.

Poznato je da cene umeju biti visoke kad je u pitanju ugradnja implantata, ali ako se raspitate, verujemo da ćete otkriti onu stomatološku ordinaciju, koja je stručna i baš za vaš džep.
 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar