10.06.2021 Komentari: 0

Kako oblikovati bradu prema obliku lica

Neodoljiv ukras mnogih muških lica, kao i prepoznatljiv simbol muškosti tokom mnogih vekova, brade su svakako tu da ostanu kao modni stil i izbor mnogih muškaraca današnjice.

foto: freepik

Bila to kratka, uglađena i prefinjena brada koja iskazuje vašu eleganciju, ili neuredna, velika i neoblikovana brada koja vam daje posve avanturistički i grublji izgled, za svaku bradu potrebno je dosta vremena, strpljenja i nege.

 

U zavisnosti od dužine brade, punoće i veličine, rad na njenom uzgoju može biti veoma dugotrajan.

Zatim oblikovanje brade i njeno redovno održavanje mogu vas dovesti do ludila naročito ako nakon svega toga shvatite da vam takva brada ne stoji.

 

Zato je bitno od početka napraviti pravi izbor kako ne bi završili sa čudovištem na našem licu koje nam nikako ne pristaje.

 

Kako onda napraviti pravi izbor, kako odabrati idealnu bradu iz mora potencijalnih stilova i kako oblikovati bradu da nam pristaje?


To sve možemo učiniti oblikovanjem brade prema našem obliku lica.

 

Kakva brada vama odgovara?

 

Vremenom, istraživanjem i mnogim greškama naših kolega bradonja, uspeli smo da dođemo do smernica kako oblikovati bradu prema obliku lica.


Sve što treba da uradite jeste da prepoznate svoj oblik lica i na osnovu toga da pratite određene smernice kako da stilizujete vašu bradu.

 

 

Brada za četvrtasti oblik lica

 

Brada za četvrtasti oblik lica ima za cilj da učini lice vizuelno okruglijim, zato preporučujemo da puštate bradu da više raste na spoljim delovima lica, dakle na obrazima, a delove oko nosa i usana skraćujete.

 

Brada za trouglasti oblik lica

 

Uz trouglasti oblik lica uglavnom primećujemo izraženu špicastu bradu, cilj nam je da ublažimo oštre crte lica i zato za oblikovanje brade kod trouglastog oblika lica preporučujemo, naizgled neurednu, razbarušenu bradu. Možete je puštati koliko želite i skraćivati po potrebi, brijačem skidajte delove sa obraza i ispod zulufa.

 

Brada za okruglo lice

 

Što se tiče brade za okrugla lica njen cilj bi trebao da bude da dodatno vizuelno izduži vaše lice, kako oblikovati bradu u vašem slučaju?


Preporučujemo da izbegavate jake i naglašene zulufe kao i dugačku spoljnu bradu. Vama odgovara puna brada sa brkovima, takođe vam odgovaraju stilizovane brade gde možete spojiti brkove sa strane sa samom bradom.

 

Ključ za uspešno stilizovanu bradu jesu oštro izražene prave linije koje redovno održavate britvom. Kako bi oblikovanje brade bilo uspešno obavezno pazite da vam ostatak lica bude glatko izbrijan, zato uložite u kvalitetniji brijač.

 

 

Brada za izduženo/pravougaono lice

 

Brada za izdužena, tj. pravougaona lica, ima za cilj da učini vaše lice vizuelno kraće i ovalnije.

Za ovakav tip lica preporučujemo trodnevnu bradu, ovakav opušteni tip brade će ublažiti vaše oštre linije lica i ne zahteva preterano održavanje kao ni mnogo nege, čak i ako je zanemarite na koji dan i dalje će izgledati privlačno!

 

Brada za Kruškoliko lice

 

Brada za kruškoliko lice, ili lice u obliku dijamanta, jeste brada puštana između dve nedelje do četiri nedelje, u zavisnosti od toga koliko vam brzo raste brada.

 

U ovom periodu nemojte da skraćujete bradu, već nakon što dobijete željenu gustinu, onda ravnomerno skinite dlačice makazama ili trimerom. Kako bi smekšali crte lica i umanjili izraženost brade puštajte duže i deblje zulufe.

 

Oblikovanje brade prema veličini lica

 

Kao što je izbor brade prema obliku lica bitan, tako je isto bitno uzeti u obzir o kakvoj se veličini lica radi. U daljem tekstu daćemo vam kratke smernice za oblikovanje brade za mala i velika lica.

 

Za mala lica preporučujemo vam malu i jednostavnu bradu. Ukoliko je brada veća, lice će se izgubiti među dlakama i neće izgledati proporcionalno. Takođe preporučujemo tanke zulufe.

 

Za velika lica preporučujemo veću i puniju bradu sa brkovima. Manje i nestilizovane brade učiniće da vaše lice izgleda još veće.

 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar