12.03.2018 Komentari: 1

Alat koji bi trebalo da se uvek nalazi u vašoj radionici

Verovatno vam se nebrojeno puta dogodilo da u sred nekog posla koji radite u svojoj kući, dođe do manjeg nekog kvara ili nezgode, pa odmah treba reagovati i sve srediti, kako ne bi ostalo sve nedovršeno. Ali, tada se isto tako često dogodi i da nemate potreban alat da sve sredite, nakon čega sledi pozajmica od komšije, nekoga u blizini ili ono najgore, pozivanje majstora za kojeg treba izdvojiti određenu sumu novca, iako je došao da završi posao koji biste mogli i sami da ste imali sav materijal i alat. 

Zato bi uvek trebali da imate neku policu ili dobro opremljenu mini radionicu, koja će vam pružiti rešenje u različitim situacijama, a osim toga, privatne radionice su nešto što će vam pružiti i da se bavite mnogo čime pored kvarova i popravki u domu, te možda i da razvijete neki zanimljivi hobi. A do tada, evo i šta bi trebalo da imate od celog alata i mašinerije kod sebe, tako da ne zavisite ni od koga u kritičnim trenucima.

 

Kofer sa alatom


Kako lekari imaju kofer sa prvom pomoći, taj kofer se nalazi i kod majstora, te kod većine muškaraca, sa svim potrebnim alatom kada je potrebna hitna pomoć i reagovanje. Uglavnom ovakvi koferi, manji ili veći, sadrže nekoliko veličina francuskih ključeva za odvijanje raznih zavrtanja, čekić, neka klešta ili motrcangle, različite veličine i vrste šrafcigera, te dosta šrafova, eksera, odnosno svih onih sitnih delova koji su potrebni kada se nešto majstoriše po kući. I ovo će biti upravo vaša prva pomoć bez koje zaista nijedna kuća, a posebno muškarac ne može da funkcioniše i bude u svom domu, pa tako ni njegova radionica.

 

Delovi


Kako radionica nikada ne bi trebalo da bude bez alata, tako ni bez nekih najhitnijih i najosnovnijih delova koji bi mogli da vam zatrebaju u bilo kom momentu. Tu se uvek podrazmevaju šarke za vrata, različite vrste šajbni i zavrtanja, ručke koje bi mogle da vam zatrebaju za ormare, fioke, pa čak i neka kvaka, nova brava, te sve ono što može brzo da se pokvari, a da možete sami da zamenite. Tu su i cevi, sifoni, ventili, mnogo toga što je deo vodoinstalacije, a za šta vam realno nije potreban majstor.

 

Motorne testere


Razume se da će vam ponekada možda zatrebati ručna testera, ali svaki posao ćete lakše i brže završiti ukoliko imate motorne testere u svojoj radionici. Motorne testere nisu alat, odnosno mašina koju koriste jedino i isključivo drvoseče, već vam može poslužiti u mnogobrojnim situacijama. Ukoliko je neka manje veličine, motornu testeru možete koristiti za sređivanje žive ograde koju sigurno imate ukoliko živite u kući, za sređivanje i skraćivanje grana i sečenje onih velikih na drveću, zbog čega su motorne testere nešto što apsolutno jeste potrebno svakom domaćinstvu.

 

Baštenski alat


Ukoliko živite u kući, biće vam potrebno mnogo alata da sredite i doterate svoju baštu da izgleda lepo i prijatno. Grabulje za kupljenje lišća i korova, krampe za okopavanje cvećnjaka ili zemlje oko drveća, kosačica za brzo i uredno sređivanje trave, bilo bi ono najosnovnije za lepu baštu u kojoj ćete uživati kada god je lepo i sunčano vreme.

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. S

    Sasa

    Odgovori

    16.04.2021 17:16

    Ja ne mogu da zamislim kucu koja nema osnovni alat da se nadje u slucaju da se nesta pokvari.Ja nisam profi majstor ali od kad sam kupio Force alat dosta toga sam uradim i popravljam.

Ostavi komentar