12.10.2018 Komentari: 0

Vrste držača za mobilne telefone

Potrebe novijih, pametnih telefona, učinile su da nastanu i držači za mobilne telefone, kojih danas zaista ima u velikoj količini, različitim veličinama i za različite potrebe korisnika. Evo samo nekih vrsta držača za mobilne telefone.

Još od trenutka kada su se pojavili, mobilni telefoni su najavili velike promene koje će se dešavati u budućnosti. Mnogi od nas su maštali da će telefoni izgledati mnogo drugačije nego u tom trenutku, da će imati razne mogućnosti, ali, jedno je sigurno, malo ko je mislio da će mobilni telefoni „porasti“, da će biti bez dugmića i tastature, da će se sve raditi putem dodira stakla, te da će biti čak i mnogo napredniji od brojnih kompjutera. Sve to je dovelo do toga da se danas na mobilnom telefonu nalazi, bezmalo, život jedinke, jedne osobe koja radi, ima prijatelje, porodicu...


Kako su mobilni telefoni uzlei primat u svemu, tako su postali nerazdvojni deo u svakom trenutku, dok se sluša muzika, gledaju filmovi, serije, programi, ali i dok se pišu poslovni mejlovi, obavljaju razgovori, ma gde god se u tom momentu nalazili, sastavljaju ponude i tako dalje. Tu je došlo do jedne poteškoće, a to je držanje ili nošenje telefona, jer je nezgodno gledati nešto duže vreme i ujedno držati telefon u ruci, kao i razgovarati kada ste u kolima, što je ujedno i kažnjivo Zakonom o bezbednosti saobraćaja. Zato su potrebe novijih, pametnih telefona, učinile da nastanu i držači za mobilne telefone, kojih danas zaista ima u velikoj količini, različitim veličinama i za različite potrebe korisnika. Evo samo nekih vrsta držača za mobilne telefone.

 

Magnetni držači za mobilne telefone


Jedan od najboljih držača za mobilne telefone jesu magnetni držači za telefone, koji su veoma korisni, a ujedno kompaktni i manje veličine, te vam nikako ne mogu smetati. Često se vozači brinu da će se dogoditi da telefon spadne sa držača za mobilni telefon, međutim, ovakvi držači imaju jaku magnetnu silu, koja je veoma otporna na vibracije i pokrete automobila, tako da svaki mobilni telefon ostaje stabilan tokom cele vožnje, bez obzira na to da li je telefon veći ili manji.


To je ujedno još jedna prednost ovog držača za mobilni telefon, što je univerzalan i može se koristiti za svaki telefon, koji god da posedujete. Sve što je potrebno jeste da magnentnu glavu postavite tamo gde vam je zgodno, te da na masku svog telefona ili direktno na telefon postavite drugi deo držača, a kada ih prislonite oni će se bukvalno prilepiti, te će tako ostati dok ne uzmete mobilni telefon natrag. Uglavnom, ovi držači za telefon ne mogu da se pomeraju, već ostaju tamo gde ih jednom postavite.

 

Držači za mobilne telefone za ventilacije


Najveća prednost držača za mobilne telefone koji se postavljaju na ventilacijski otvor, jeste ta što se vozaču ni u kom momentu neće skrenuti pogled dalje od puta i smera kretanja vozila, što do jedne određene granice garantuje bezbednost vožnje. Osim toga, ovi držači za mobilni koji se postavljaju na ventilacijski otvor su veoma sigruni, te ni u kom slučaju telefon neće skliznuti, niti spasti sa njega. Jedina mana njihova je u tome što su predviđeni isključivo za ventilacije, te ih ne možete pomerati na drugo mesto, te morate voditi računa pri kupovini da držači za telefone poseduju mekane jastučiće koji će zaštiti ekran od oštećenja prilikom njegovog stajanja na držaču.

 

Držač za mobilni telefon – prsten


Držači za mobilne telefone nisu isključivo napravljeni za motorna vozila, bicikle, već postoje i stoni držači za mobilne telefone, te oni ručni, koji vam olakšavaju da telefon držite u svojoj ruci, što je posebno dobro kod mobilnih telefona koji su većih dimenzija. Tome služi prsten držač za mobilni telefon, koji se postavlja na poleđinu telefona, uglavnom se prilepljuje za masku za telefon, te jednostavnim provlačenjem prsta kroz prsten, imate potpunu kontrolu nad telefonom.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar