21.04.2022 Komentari: 0

Šta sve treba da znate pre putovanja u Egipat

Svi ćete se složiti da je Egipat jedna od najpopularnijih destinacija u poslednjih par godina. Verujemo da je to zbog odnosa cene i kvaliteta usluge.

covek-u-egiptu

 

Kada je u pitanju Egipat, hoteli su ono što najviše privlači turiste, ali i bogata i duga istorija ove zemlje. Mi smatramo da ako se odlučite za Egipat, letovanje ćete pamtiti po mnogo čemu. Ali pre toga, važno da se informišete koja je najbolja agencija za Egipat na našim prostorima i kako se kreću cene letovanja za 2022. godinu. Otkrijte i šta je sve potrebno da posetite ukoliko idete prvi put.


Sve te, ali i mnoge druge informacije ćete pronaći u nastavku teksta.


Mali vodič za Egipat 2022. godine

 

Kada pomislimo na Egipat, hoteli su prvo što nam padne na pamet. Sigurni smo da ste na internetu pronalazili slike savršenih, raskošnih hotela sa velikim bazenima i akva parkovima, koje su vas podstakle da bolje istražite ovu destinaciju. Druga asocijacija su vam verovatno piramide, koje su neizostavni deo letovanja u Egiptu.

 

Pored njih i hotela, ovu destinaciju izdvaja i veoma bogat podvodni svet, pa je tako – za sve ljubitelje ronjenja, kada je u pitanju egipat letovanje ovde pravi izbor.


Ukoliko se odlučite za Egipat 2022. godine, ovo su neki od izleta koje ćete imati u ponudi, a kako su cene izleta malo veće - predlažemo vam da pre putovanja odaberete najinteresantnije, za koje ste spremni da izdvojite novac.


Egipat – izleti:

 

  • Kairo (piramide)

Ovaj izlet je najvažniji i najpopularniji kada je reč o Egiptu. Cene ovog izleta se kreću od 45€ do 70€, ali ćete moći dodatno da doplatite plovidbu Nilom, kao i ulazak u Keopsovu piramidu (oko 18€). Sve u svemu – nemojte propustiti ovu ponudu, jer piramide spadaju u jedno od 7 čuda antičkog sveta.


Izlet obuhvata i posetu muzeja u Kairu, obilazak platoa Gize i Sfinge, parfimerije i ručak u restoranu sa pogledom na piramide.
Obilazak traj čitav jedan dan i biće va potrebna lagana i udobna garderoba jer, pored toga što ćete dosta vremena provesti u autobusu, temperatua u Kairu je zaista visoka.

  • Luksor – Dolina kraljeva

Ukoliko ste se odlučili za egipat letovanje morate upotpuniti jedni od ova dva izleta (Kairo, ili Luksor), a ukoliko je moguće i sa oba. Ovaj izlet takođe traje skoro čitav dan i zahteva laganu garderobu, a cene se kreću od 40€ do 70€.

  • Gifton, Rajsko ostrvo, ili Orange bay

Ovaj izlet je pravi „morski“ i podrazumeva posetu najlepšim ostrvima u Hurgadi, kupanje, snorkling i uživanje na obalama mora.
Cena se kreće od 15€ do 30€ po osobi.

  • Ronjenje sa bocama

Cena ronjenja sa bocama i upoznavanja sa predivnim podvodnim svetom Egipta se kreće od 20€ do 40€ po osobi. Uz ovaj izlet ćete doživeti Egipat na poseban i nezaboravan način.

  •   Safari

Safari podrazumeva vožnju kvadova i spidera, posetu Beduinskom selu i jahanje kamila. Cene ovakvih izleta se kreću od 15€ do 30€ po osobi.

 

par-vozi-cetvorotockasa-u-egiptu

 

Egipat – hoteli i ponude

 

Pored izleta - kada je u pitanju egipat hoteli su podjednako važni za opšti utisak i potpuno zadovoljstvo. Turističke zone u Egiptu su Šarm el Šeik, Marsa Alam i ona najpoznatija – Hurgada. U okviru nje postoje razne oblasti, kao što su: Sakala, El Dahar, El Memshu, Sahl Hasheesh, Makadi Bay i Soma Bay.


Neke od ovih oblasti su u samo centru Hurgade, dok su druge izolovane u mirnim i udaljenim delovima.

 

Svakako, kada spomenemo egipat hoteli su ono što nema konkurenciju. Kako zbog obimnih ponuda i bogatog sadržaja, tako i zbog privatnih plaža, koje poseduje gotovo svaki hotel u Egiptu, a koje imaju savršeno uređene obale uz Crveno more.


Hoteli su tako napravljeni da u njima ničega neće manjkati,
pa će vas tako animatori zabavljati na plaži, uveče će biti organizovane razne igre, kao i koncerti, a piće i hrana su neograničeni - jer je u Egiptu većina aranžmana na bazi all inclusive-a.
Pored toga dosta hotela poseduje i bogat program i igraonice za decu, ali postoje i oni hoteli u kojima nije dozvoljeno da borave osobe ispod 16 godina.

 

Egipat - cena letovanja

 

Ono što sve zanima, pored svega što smo do sada rekli, je naravno cena letovanja u Egiptu. Ova zemlja u svojoj ponudi ima razne agencije sa naših teritorija, a cene se kreću od 400€ do 3000€ po osobi – u zavisnosti od kvaliteta i usluge samog hotela.

Istražite i pronađite hotel, a zatim i koja je najbolja agencija za egipat, za ono što je vama potrebno.


Letovanje na ovoj destinaciji je zaista popularno, a ponuda je i više nego obimna, pa smo sigurno da će svako moći da pronađe nešto, naspram svojih želja i mogućnosti. Zapamtite, sve ponude su manje – više slične, a najbolja agencija za egipat je ona koja ima najnižu cenu za hotel za koji ste se odlučili, tako da nemojte da vam bude teško da dobro istražite, pre uplate aranžmana.


Najvažnije je da znate da je Egipat defititivno destinacija koju morate posetiti – bar jednom u životu, ali verujemo da ćete joj se uvek iznova i iznova vraćati, jer ćete se osećati kao u skupim, tropskim predelima.

Ukoliko vam je potrebno još informacija vezano za ovu temu, ili ukoliko biste još nešto dodali – ne ustručavajte se da nam pišete.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar