11.04.2023 Komentari: 0

Šta je aktivni kiseonik i kako deluje na kožu i kosu?

Kada govorimo o tretmanu kiseonikom najpre nam pada na pamet hiperbarična komora. No, ovaj veoma skup tretman nije tako lako dostupan svakom. Srećom, postoji alternativa kao što je aktivni kiseonik sprej koji možete koristiti i kod kuće za negu kože lica i tela, kao i kose. 

Muškarac gleda kosu u ogledalu.

 

Ako vas zanima šta je aktivni kiseonik i kako da ga upotrebite na koži i kosi, pročitajte u narednim redovima gde ćete dobiti odgovore na sva vaša pitanja.

 

Za šta je dobar aktivni kiseonik?


Aktivni kiseonik namenjen za kućnu negu jeste ozonirana tečnost, i to u koncentraciji od 5% za spoljnu upotrebu i 0,05% za unutrašnju upotrebu. Obično se nalazi se u bočici sa raspršivačem, što umnogome olakšava nanošenje na željena područja.


Daje neverovatne rezultate budući da uništava izazivače virusa i bakterija. Dakle, u pitanju je višenamenski proizvod koji dezinfikuje, obnavlja i pospešuje cirkulaciju, a rezultat je negovana i zdrava koža i kosa.


Ovaj preparat ima zaista široku primenu:

  • uspešan je u borbi protiv akni i mitisera
  • umiruje iziritiranu kožu nakon brijanja i depilacije
  • neguje i osvežava kožu
  • aktivni kiseonik za rane je odličan (posekotine, opekotine, rane od dekubitisa)
  • dezifekuje grlo i desni
  • pomaže kod proširenih vena i poboljšava cirkulaciju
  • umiruje posledice alergije od sunca
  • osvežava kožu tokom vrelih dana
  • olakšava posledice umora, otoka i teških nogu
  • dezinfekuje stopala i obuću
  • pomaže kod peruti i seboreičnog dermatitisa

 

Kako se koristi aktivni kiseonik za lice?


Osim što povoljno deluje na problematičnu kožu, tečni kiseonik ima i anti age efekat budući da koža lica dobija jedrinu i punoću nakon redovnog korišćenja ovog proizvoda.


Normalnu kožu je dovoljno tretirati jednom do dva puta dnevno, a problematičnu i više puta u toku dana.


Aktivni kiseonik za lice nanosi se na prethodno očišćenu kožu. Preparat naprskajte na čitavo lice sa male razdaljine i ostavite da ga koža dobro upije. Nakon minimum pola sata možete naneti druge preparate za negu ili šminku. Možete ga naneti i tupferom ili čak staviti gazu na lice natopljenu njime za još bolji efekat.


Nakon redovnog korišćenje uočićete da koža izgleda blistavo i podmlađeno, potpuno regenerisano, budući da kiseonik pojačava cirkulaciju u krvnim sudovima.


Za najbolje rezultate preporučujemo vam Oksigen aktivni kiseonik u spreju koji možete naći u bolje snabdevenim apotekama, a ako želite nešto zaista posebno što će probuditi vaša čula i delovati umirujuće i na vaš nervni sistem, isprobajte kombinaciju ovog preparata sa mentom ili aloja verom.


Važno je napomenuti da kod osetljivog tipa kože nakon nanošenja može doći do trenutnog crvenila. Takva koža će vremenom steći otpornost i postati otpornija na iritacije i crvenilo.

 

Muškarac se gleda u ogledalu.

 

Termalna voda ili aktivni kiseonik – šta izabrati?

 

Oba proizvoda imaju veoma povoljna dejstva, međutim postoje izvesne razlike.


Termalna voda
je bogata mineralima i sastojcima koji dubinski hrane vašu kožu, ali takođe je i čiste i štite. Ovo dejstvo veoma je slično dejstvu kiseonika u spreju.


No, kada je u pitanju aktivni kiseonik, iskustva pokazuju da je ipak jači budući da uništava mikrobe i spoljne uticaje koji prouzrokuju akne i bubuljice.

 

Kako da upotrebite aktivni kiseonik za kosu

 

Ovaj preparat je veoma blagotvoran za kosu budući da uspešno rešava problem peruti, ali i podstiče rast zdrave i jake kose. Terapija ovim sredstvom može vam pomoći i kod problema sa proređivanjem kose budući da će aktivni kiseonik ukloniti prljavštinu iz vlasišta, te će ona neometano početi da buja.


Zahvaljujući njemu, poboljšava se protok hranljivih materija, a koža glave postaje otpornija, te dolazi do obnavljanja i podsticanja rasta novih folikula na koži glave. On takođe podstiče i produkciju kolagena koji je prekopotreban kako bi kosa bila jaka i zdrava.


Upotreba je krajnje jednostavna. Naprskajte preparat na vlasište glave i ostavite ga da deluje. Preparat možete raspršiti po glavi i uveče pre odlaska na počinak i ostaviti da deluje tokom noći.



Ako želite nešto zaista efikasno, nešto što uistinu daje dobre rezultate, a opet je pristupačno baš svakom, isprobajte aktivni kiseonik i pružite sebi jednu kompletnu negu kože i kose. Potražite ovaj proizvod već danas u bolje snabdevenim apotekama i pružite vašoj koži i kosi tretman kakav zaslužuju.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar