17.01.2020 Komentari: 5

Špijunska oprema

Mnogima je prva asocijacija na špijuniranje u velikoj meri možda i negativna i za to postoji i te kako opravdani razlozi. Ali bi zapravo mnogi, koji smatraju da je reč o nečemu lošem, svakako trebalo da se upoznaju sa činjenicom da špijunska oprema u velikoj meri može da bude od koristi u mnogim situacijama. 

Savremena tehnologija i špijuniranje

 

U ne tako dalekoj prošlosti se smatralo da špijuniranje ima negativnu konotaciju. Sasvim je razumljivo, zato što su špijuni ranije bili ljudi, koji su prenosili informacije suparničkoj strani. A neretko se događalo čak i da budu dvostruki tajni agenti, te da pribavljaju informacije i sa jedne i sa druge strane, a da ih zatim prenose.


Upravo je najjednostavnije objašnjenje da se ranije pod pojmom špijuniranja smatralo dobijanje potrebnih informacija i njihovo kasnije prenošenje službi, koja je te tajne agente angažovala, mada se mora priznati da je špijuniranje mnogo složeniji proces.


Sa pojavom novih tehnologija, špijunska oprema postaje sve kvalitetnija i ispunjava sve više zahteva, pa se i pojam špijuniranja definiše na drugačiji način.


U eri savremene tehnologije uopšte nije čudno što postoje:

 

  • špijunske kamere
  • prisluškivači
  • ometači signala mobilne telefonije
  • detektori prislušnih uređaja
  • GPS lokatori
  • snimači razgovora

 

kao i mnoga druga špijunska oprema. Baš zato što se toliko mogućnosti nalazi u ponudi, to treba najpre upoznati karakteristike svakog proizvoda, pa tek onda odlučiti koji u određenoj situaciji može klijentu da pomogne na najbolji način.

 

Koja sve špijunska oprema postoji u ponudi?


Jednostavno nije moguće na jednom mestu navesti koja sve špijunska oprema može da bude kupljena i ugrađena, odnosno korišćena, budući da je ponuda zaista obimna.


Iz tog razloga napominjemo da izuzev bubica i prisluškivača, odnosno detektora prislušnih uređaja i ometača signala mobilne telefonije, u špijunsku opremu spadaju i specijalni snimači razgovora, kao i špijunske kamere, odnosno GPS lokatori, to jest uređaji za praćenje putem specijalnog signala. Međutim, ponuda je ustvari mnogo obimnija, jer se na primer špijunske kamere mogu naći, pored ostalog i u:

 

  • stonom satu
  • zidnom satu
  • ručnom satu
  • obliku upaljača
  • olovci
  • adapteru
  • plafonjeri
  • produžnom kablu
  • naočarima

 

ali i u nekim drugim predmetima.


Različite vrste bubica i snimača razgovora, kao i GPS uređaji za praćenje, te prisluškivači se takođe, nalaze u ponudi. A špijunska oprema podrazumeva i detektor prislušnih uređaja, zatim elektrošokere, pa čak i takozvane biber sprejove.


Koji su najinteresantniji predmeti za skrivanje prisluškivača i kamera?


Naravno da niko ne voli da ga lažu ni u poslovnom ni u privatnom životu. Ali postoje slučajevi kada se javi sumnja u istinitost reči bračnog ili poslovnog partnera, pa je tada sasvim legitimno pokušati i na taj način doći do informacija.


Svakako postoje vrlo interesantni predmeti, koji mogu da posluži za skrivanje kako prisluškivača, tako i kamera.


Recimo, nemojte da vas začudi ako saznate da je moguće kupiti prisluškivač u punjaču ili prisluškivač za miša, koji se koristi na kompjuteru. Takođe, takva vrsta uređaja može biti skrivena i u upaljaču, ali isto tako i u mobilnom telefonu, a može biti i instaliran i u fiksni telefon.


Posebno je interesantno što špijunske kamere mogu biti ugrađene u led sijalicu, ali i u ručni, odnosno zidni sat, pa čak i u naočare.


Gde kupiti željenu špijunsku opremu?


Očekivano je da na tržištu postoje brojne firme, u čijoj ponudi se nalazi i špijunska oprema. Zato i nije tako jednostavno klijentima da se odluče gde je najbolje da kupe ometač signala mobilne telefonije ili špijunsku kameru, odnosno detektor prislušnih uređaja, te prisluškivač i ostalu opremu. Svakako je preporuka da se klijent upozna najpre se celokupnom ponudom, te da realno sagleda svoje zahteve, pa da posle toga i kupi ono što mu je potrebno.


Međutim, na susreću postoje kompanije koje se bave prodajom ovakve opreme, te klijentima isto tako nude i uslugu profesionalne ugradnje.


Sama po sebi špijunska oprema u principu i ne znači mnogo, a ako pojedinac ne zna pametno da je koristi, odnosno ako nije upoznat sa postupkom njene ugradnje. U tome mu mogu pomoći zaposleni u firmama, u čijoj ponudi je i profesionalna špijunska oprema. Podrazumeva se da će klijent morati da ih kontaktira, te na osnovu toga koja oprema ga zanima u datom trenutku i da se dogovori o eventualnoj ugradnji.


Kako je u pitanju izuzetno osetljiva tema, to bi u određenom prostoru špijunska oprema trebalo da bude svakako tajno ugrađena. A o tome će svaki klijent da bude posebno obavešten, kada bude kontaktirao zaposlene u kompaniji, koja se bavi prodajom takve oprema. A dogovoriće se tom prilikom i kada majstori mogu da posete određeni prostor, kako bi procenili da li je moguće da zahtevana špijunska oprema u njemu bude ugrađena. Svaki klijent će biti informisan u tom slučaju i o postupku instalacije određene opreme namenjene špijuniranju, kao i o brzini izvršenja usluge i naravno o ceni.


Ne bi trebalo više da špijunska oprema budi tako negativne asocijacije, jer ukoliko se koristi pravilno, ona može zaista da bude od velike koristi.

 

Komentari(5) Napiši komentar

  1. m

    mikidr

    Odgovori

    18.01.2020 08:01

    Koliko traje baterija u naocarama.

    • U

      Urednik

      18.01.2020 11:28

      Hvala na poslatom kometaru i pitanju.
      Odgovor potražite na sajtu - spijunskaoprema.org

  2. a

    angie

    Odgovori

    18.01.2020 12:22

    Zanimljivo, nisam znala da prisluškivač može biti u punjaču, upaljaču i mišu za kompjuter. Napredovala tehnologija nema šta :D

  3. O

    Orvel je bio u pravu

    Odgovori

    18.01.2020 14:38

    Mogu da budu svuda. Ali dobro da potoje i detektori i ometači snimanja. Ko hoće da se igra veliko je polje Interneta ispred njega. Samo guglajte špijunska oprema i sve vam je pred očima.
    A u igru uskače i država sa kineskim kamerama i softverom. Za sadasnimaju, ali mžda će moći i da čuju.

  4. m

    malena

    Odgovori

    19.01.2020 19:47

    Sa ovakvom špijunskom opremom, skoro da svako može da bude Bond :)
    Šalim se malo, ali uz ovakve spravice koje možete da kupite i na internetu, svi mogu da se osećaju sigurnije.

Ostavi komentar