31.05.2023 Komentari: 0

Scholl ulošci -koliko koštaju i za koga su?

Nema sumnje da ste čuli kako ulošci i umeci za cipele mogu biti čudesni. Mnogi od nas koji smo otkrili ove dragulje, pitamo se kako smo uopšte mogli bez njih. Scholl ulošci će vam postati najbolji prijatelji kada ih isprobate.
U nastavku teksta saznajte koji su Scholl anatomski ulošci najbolji za vas i vaše stopalo.

O Scholl ulošcima


Brend Scholl je poznat po proizvodima za negu stopala i ortopedskim rešenjima. Scholl ulošci za stopala su ortopedski proizvod koji se koristi u obući kako bi se pružila podrška, udobnost i olakšanje stopalima.


Dizajnirani su da reše različite problem stopala i pruže udobnost tokom hodanja, stajanja ili sportskih aktivnosti.
Napravljeni su od udobnih materijala koji pružaju mekoću i pomažu u absorbciji udaraca prilikom hodanja i smanjuju pritisak na određene delove stopala.


Upotrebom ovih uložaka preveniraće se povrede jer stopalu pružaju stabilnost i smanjuju rizik od istezanja ligamenata ili drugih povreda povezanih sa hodanjem i trčanjem. Oni mogu pomoći u rešavanju različitih problema stopala kao što su bolovi u nogama, visoki svod stopala, ravni tabani, petni trn, žuljevi ili umor.


Ovi ulošci su obično tanji i fleksibilniji od običnih uložaka, što omogućava njihovu upotrebu u različitim vrstama obuće, uključujući cipele, patike, cipele sa visokom potpeticom ili baletanke.


Scholl ulošci su dostupni u različitim modelima i veličinama, a mogu se prilagoditi i oblikovati prema potrebama stopala.

 

Pravilna upotreba Scholl uložaka


U nekoliko koraka ćemo vam predočiti kako se koriste Scholl ulošci:

 

  • Odaberite odgovarajuću veličinu - Scholl ulošci dolaze u različitim veličinama, pa izaberite onu koja odgovara veličini vaše obuće.
  • Pripremite obuću - Izvadite stare uloške iz obuće. Očistite unutrašnjost kako biste bili sigurni da je čista i suva pre postavljanja Scholl uložaka.
  • Postavite uloške - Uverite se da su postavljeni ravno i ravnomerno, tako da ravnomerno prekrivaju unutrašnjost obuće.

ulosci za patike bele boje

  • Prilagodite veličinu - Ako su ulošci predugi za vašu obuću, možete ih prilagoditi sečenjem makazama. Mnogi Scholl ulošci imaju linije za sečenje koje vam olakšavaju prilagođavanje veličine.
  • Proverite udobnost - Uverite se da vam pružaju podršku, da su udobni za hodanje i da ne osećate neprijatnost ili pritisak na stopalima. Ako osećate bilo kakvu nelagodnost ili bol, možda je potrebno prilagoditi veličinu ili vrstu uloška.

Važno je zapamtiti da je svako stopalo jedinstveno, pa je moguće da će biti potrebno neko vreme da se naviknete na nošenje Scholl uložaka.

 

Modeli uložaka

 

Scholl nudi širok asortiman modela uložaka za različite potrebe stopala. Evo nekoliko popularnih modela:


Scholl gel active ulošci su napravljeni od gela koji pruža dodatnu podršku i udobnost stopalima. Postoje različiti modeli GelActiv uložaka, kao što su ulošci za svakodnevnu upotrebu, ulošci za sport i aktivnosti visokog intenziteta, za posao, kao i Scholl ulošci za visoke štikle.


Gel active ulošci su dizajnirani da pruže ublažavanje pritiska i amortizaciju pete, smanjujući neprijatnost i bol. Oni imaju gelaste jastučiće koji absorbuju udarce i pružaju dodatni komfor prilikom hodanja.


Ovi ulošci mogu pružiti olakšanje kod petnog trna, bolnog stanja koje se javlja kada je tetiva koja povezuje petu i prste upaljena ili nadražena.


Od ovih gelastih jastučića su izrađeni Scholl ulošci za petni trn. Cena ovih pomagala može varirati u zavisnosti od modela, apoteke ili prodavnice.


Za svaki problem sa vašim stopalima, najbolji izbor su svakako Scholl gel active ulošci. Iskustva korisnika govore da je ovaj model veoma popularan jer gel pruža mekoću i dodatnu podršku stopalima.


Važno je napomenuti da Scholl konstantno razvija nove modele uložaka, pa se asortiman može menjati tokom vremena.

 

Dr Scholl čarape


Pored uložaka atraktivan proizvod u asortimanu ovog brenda su Dr Scholl čarape koje su posebno dizajnirane da pored udobnosti pruže i dodatne funkcije za stopala.


Scholl takođe nudi različite modele čarapa za vene koje pružaju podršku i olakšavaju probleme sa venama. To su medicinski kompresijske čarape koje se koriste za tretiranje problema proširenih vena, tromboza ili edema. Ove čarape vrše pritisak na noge, smanjujući otok i poboljšavajući cirkulaciju krvi.


Pravilno odabrane i pravilno nošene Scholl čarape za vene mogu pomoći u smanjenju simptoma poput umornih nogu, otečenih zglobova, bolova i grčeva.


Preporučuje se da posetite zvaničnu veb stranicu ili se konsultujete sa prodavcem za najnovije modele i opcije koje su dostupne.


Uvek je najbolje konsultovati se sa stručnjakom kako biste dobili tačnu procenu i preporuku za vašu specifičnu situaciju.
Scholl ulošci i Dr Scholl čarape se obično mogu kupiti u apotekama, specijalizovanim prodavnicama obuće ili putem online prodaje.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar