30.06.2022 Komentari: 0

Opušteno i u trendu: Letnji dodaci za muškarce

Muška moda poslednjih godina doživljava naročit procvat, budući da aktuelni modni trendovi žele da prigrle sve mogućnosti izražavanja stila kroz boje i krojeve. Muški deo populacije je, prema tome, konačno dobio priliku da se poigrava sa kombinacijama i aksesoarima, u cilju doprinosa svojoj pojavi i ukupnom nastupu. Letnja moda je u ovom kontekstu možda i najzanimljivija i ovde govorimo o aksesoarima kao elementima koji zapravo uklapaju i održavaju modne kombinacije.

Budući da se u toku leta ne možemo toliko poigravati sa slojevima i samom garderobom, modni dodaci dobijaju dodatno na značaju. U tekstu koji sledi ćemo se baviti upravo letnjim dodacima za muškarce, koji će i najjednostavniju kombinaciju učiniti upečatljivom, a samim time dozvoliti da fokus bude na udobnosti i prijatnom subjektivnom osećaju.


Modni dodaci koji laskaju svakoj kombinaciji: Sunčane naočare i ručni sat


Sunčane naočare i ručni sat su modni dodaci koji nesumnjivo laskaju svakoj kombinaciji, ukoliko se pravilno odaberu. Pobrinite se da sunčane naočare odaberete u skladu sa svojim oblikom lica, a ručni sat birajte tako da ga možete nositi za formalne prilike, ali i u opuštenim varijantama. Činjenica je da ovi aksesoari naročito dobro funkcionišu u muškoj modi i doprinose muževnom nastupu. Pored toga što zaokružuju svaki izgled, ovi dodaci imaju i svoju praktičnu ulogu, što ih čini dodatno popularnim u kontekstu muških modnih aktuelnosti.


Smelost i elegancija: Šeširi u muškoj modi


Dok govorimo o modnim dodacima koji imaju konkretnu praktičnu namenu, dobro je da pomenemo i šešire. Pored toga što su više no korisni u toku vrelih letnjih dana, šeširi su izuzetno efektni kao modni dodaci. Na našim prostorima je čini se još uvek nešto manje modne smelosti u okvirima muške mode, naročito ukoliko ocenu smelosti dajemo spram onoga što viđamo na ulicama naših gradova.

 

Dok su u svetu već dugo izuzetno popularni fedora šeširi, kaubojski šeširi, te i modna rešenja kao što je takozvani bucket hat, Srbija je tek nedavno počela da neguje muški street style na ovom nivou. Letnja moda, prema tome, veoma rado pozdravlja dobar šešir na muškarcu, pa možete da se odlučite za retro varijante i kombinovanje šešira sa formalnom odećom, zatim upotpunjavanje urbanog uličnog stila ovakvim dodacima, a i uklapanje sa sportskim stilom.

 

muskarci-na-plazi

 

Ešarpe: Dodaci koji doprinose sofisticiranosti


Iako se čini da casual varijante ne mogu ići pod ruku sa sofisticiranim stilom, ešarpe su tu da tvrde drugačije. Letnje večeri pozdravlaju ešarpe kao sjajan modni dodatak, koji će sasvim opuštenu varijantu učiniti izuzetno elegantnom, čak prefinjenom.

 

Muške ešarpe su komadi koji egzistiraju u muškoj modi od davnina, a poslednjih godina iznova dobijaju na popularnosti zbog efekta koji imaju i načina na koji oneobičavaju obične kombinacije.
 

Ukoliko ukombinujete ešarpu sa laganom letnjom košuljom, dobijate sasvim novi i naizgled veoma kompleksan izgled, a zasigurno nećete izgubiti na okretnosti i udobnosti.

 

Poigravanje dizajnom čarapa: Diskretno, a efektno zaokruživanje kombinacije

 

Čarape su postale izuzetno zanimljive stilistima nekoliko sezona ranije i danas se u muškim kombinacijama veoma često dešava jedan zabavan preokret u vidu čarapa jarke boje ili interestantnih printova. Ovo je veoma interesatan i diskretan način da se zapravo čitava kombinacija učini izuzetno modernom. Ovo je trend koji je aktuelniji u toku hladnijih meseci, iz prostog razloga što u toku vrelih letnjih dana gledamo da imamo što manje odeće na sebi, ali je svakako dobrodošao neovisno o vremenskim prilikama. Na ovaj način ćete pokazati svoj nestašan duh i razvedriti svaku formalnu odevnu kombinaciju.

Iako smo dugo mušku modu stavljaji u zapećak, tretirajući modu kao nešto što je pre svega interesantno ženama, danas muški modni trendovi postaju sve upečatljiviji i kompleksniji, te se sve radije zabavljamo osmišljavajući i analizirajući ih. Iako se u toku vrelih letnjih perioda uvek radije skidamo no oblačimo, dobro je da znamo da nam modni dodaci stoje na usluzi da svoje letnje kombinacije učinimo modernim i efektnim.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar