28.05.2019 Komentari: 0

Najpopularnije dermatološke procedure za muškarce

Dermatologija i estetska hirurgija odavno nisu više vezane samo za žene. Sve veći broj muškaraca se okreće kozmetičkim i hirurškim intervencijama kako bi popravili svoj izgled i poradili na svom samopouzdanju. Upravo je ovo razlog zašto viđamo sve više muškaraca u kozmetičkim salonima i u čekaonicama klinika koje nude razne tretmane za ulepšavanje. 

Kako je koža stalno izložena temperaturnim promenama i visokom stresu, muškarci pronalaze razne načine da povrate vitalnost i zdravlje kože. Sa druge strane, postoje i tretmani kojima se rešavaju neki problemi sa kojima se oni muče već duže vreme. Rezultat ovakvih tretmana je zdravija koža ali i proces koji će nam pomoći da se osećamo bolje u sopstvenoj koži.

 

Tretmani protiv akni


Akne su veliki problem većini ljudi i smatraju se za jedan od upornijih problema koji treba da se tretira pažljivo i profesionalno. Kako nastaju još u ranom pubertetu, ukoliko se ne počnu tretirati odmah, mogu da dovedu do velikog broja ožiljaka i promene boje kože lica. Jedan od načina na koji se ovo može sprečiti su kozmetički tretmani koji zahtevaju čišćenje kože lica i uglavnom su praćeni dodatnim terapijama u vidu lekova ili nekim kozmetičkim preparatima. Kako se i kod muškaraca, ponekad i dosta češće, javljaju ozbiljniji problemi ovog tipa, oni traže pomoć kako bi vratili svež i sjajan izgled kože lica.

 

Uklanjanje bora


Iako se čini da je ova procedura vezana uglavnom za žene, i muškarci su počeli da traže spas od godina u raznim terapijama protiv bora. Mnogi tretmani protiv bora ne rešavaju samo ovaj problem nego takođe i čine kožu zategnutijom, svežijom i podmlađenom. Muškarci se odlučuju na ovaj korak kako bi povratili svežinu svoje kože ali se isto tako vode računa i da ona izgleda lepše u godinama koje dolaze. Ova vrsta regeneracije kože daje dugoročne rezultate ukoliko se počne na vreme i nastavi sa njenim održavanjem kako bi ceo ovaj proces imao efekte koji će biti vidljivi neko duže vreme.

 

Uklanjanje mladeža


Uklanjanje mladeža ne mora da bude samo rezultat nekih estetskih želja muškaraca koji ne žele da im se vide ove promene na koži. Mnogi se odlučuju na ovaj korak ukoliko imaju mladež na nezgodnom mestu koji im smeta prilikom nekih aktivnosti, nošenja odeće ili modnih dodataka ili jednostavno ne žele da bude vidljiv na određenom delu tela. Kako je pravilno skidanje mladeža ozbiljan zahvat, potrebno je da pronađete odgovarajuće mesto gde ćete izvršiti ovu proceduru. Vodite računa da se obratite najvećim stručnjacima kako biste bili uvereni da će sve proći u najboljem redu bez ozbiljnih posledica.

 

Hemijski piling

 

Veliki broj dermatokozmetoloških procedura utiče na bolji kvalitet kože i sprečavanje nekih problema sa kojima se svakodnevno nosimo. Sve veći broj muškaraca trenira, vodi aktivan život i koristi dosta preparata za bradu. Upravo ovo može da bude rezultat masne kože, kože koja ima promene u boji ili neki upalni proces. Hemijski piling je jedno od najčešćih rešenja kojima muškarci pribegavaju kako bi sprečili nastanak masne i grube kože. Pored toga, debljina kože na licu se dovodi u normalu, smanjujući nastanak za pokretanje nekih bolnih i gnojnih procesa. U zavisnosti od tipa kože i starosti, postoji veliki broj hemijskih pilinga koji, u dogovoru sa dermatologom, mogu da naprave ozbiljne promene na licu muškaraca.

Kako postoji veliki broj dermatoloških procedura koje mogu da vam pomognu da se rešite ozbiljnih problema, potrebno je da pronađete odgovarajuću koja će vam pomoći sa vašim stanjem. Brzi tempo života i manjak vremena koje imamo za sebe su čest razlog nastanka problema, ali ne dopustite da ovo utiče na vas. Pronađite vreme za sebe i posvetite se nezi svog tela kako biste bili zadovoljni svojim izgledom.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar