12.02.2018 Komentari: 1

Koliko su nam važne patosnice za auto?

Kada razmišljamo o opremanju enterijera našeg auta, nezaobilazna stavka jesu patosnice za auto. Kako odabrati prave patosnice u skladu sa vašim potrebama?

Patosnice u automobilu su funkcionalne i pružaju udobnost tokom vožnje. Čuvaju patos automobila od oštećenja i koristeći ih, možemo vrlo lako očistiti pod auta, čak i tokom zimskog perioda kada u auto nenamerno unosimo vodu sa cipela ili tragove snega.

 

Ukoliko vodimo računa o kvalitetu patosnica prilikom kupovine iskoristićemo maksimum njihove upotrebljivosti, tako da će one štititi auto i pod auta od nanosa snega, vlage, kiše, otpadaka.


Za one koji insistiraju na estetici enterijera auta, postoji veliki izbor kada je u pitanju dizajn patosnice za auto koje se estetski uklapaju uz boje i stil našeg auta. Patosnice na taj način zadovoljavaju dve najbitnije potrebe vozača : funkconalnost i izgled. Baš takve tražimo, autopatosnice po meri naših zahteva i automobila.

 

Kako odabrati prave patosnice?

 

U zavisnosti od materijala od kojih se proizvode, možemo ih grubom podelom razvrstati na gumene i tepih patosnice. Vozači tepih patosnice zovu letnjim jer su lep detalj u automobilu tokom suvog vremena, ali nisu otporne na vodu, pa nisu praktične za zimski period. Mnogi vozači ostaju njima verni jer štite pod auta od prašine i nečistoća. Tvrde da su lakše za dekorisanje unutrašnjosti našeg ljubimca, i da izgleda elegantnije u odnosu na gumene patosnice.


Gumene patosnice takođe mogu vrlo lepo izgledati kao detalj u vašem automobilu. Pored toga, mnogi tvrde da su kvalitetnije od tepih autopatosnica, otpornije na kišu i vodu, pa ih zato najviše koristimo zimi. Odlično štite pod auta od viška vode koja nam može oštetiti udobnost vožnje, pa i samo vozilo.

 

U odnosuna to zavisinjihovacena, pa i kvalitet. Kada kupujete, birajte one koje se manje klizaju kako vam ne bi zasmetale tokom vožnje. A kada se isprljaju, jednostavno ih izvucite, operite, osušite, i spremne su za novo korišćenje. Neki modeli autopatosnice od gume se prave sa više rupica i šavova, tako da je ove potrebno malo detaljnije očistiti.

 

Za vozače koji su ljubitelji materijala poputgume i tepiha, one koje se prave upravo kao kombinacije ova dva materijala.


3D autopatosnice – za one koji prate trendove


Najnoviji trendovi u proizvodnji patosnica su, u nameri da zasene gumene i tepih autopatosnice, pokazali da najnovijom tehnikom proizvodnje , možemo dobiti idealan proizvod za one koji pronalaze manu u ovim klasičnim patosnicama. Na najnoviju 3 D tehnologiju sve više proizvođača ukazuje , kao i na bolji kvalitet ovih novih autopatosnica, koje se prave od izdržljivog TPE materijala. U prednosti su na klasične autopatosnice ne samo zbog funkcionalnosti, već i zbog toga što su lakšeg gabarita, bez mirisa su, atraktivnijeg dizajna. Duži rok trajanja ih takođe karakteriše, pa su to razlozi zašto raste potrežnja 3D autopatosnica.

 

Kome se preporučuju tipske patosnice


Vozači koji su ljubitelji prijatnih aroma u svom automobilu, mogu na tržištu pronaći patosnice za auto od različitih aroma.


S druge strane, mnogi potrošači kupuju patosnice po brendu i modelu svog auta ili kamiona. Te tipske patosnice za automobile su predviđene za baš takve kupce koji žele da savršeno "baš po meri" uklope ovaj proizvod uz auto. Ipak, vozači teretnih vozila, kao što su manji kamioneti i kombiji, pa i veliki teretni kamioni, lakše pribegavaju kupovini tipskih patosnica koje će biti baš krojene za određen model vozila.

 

Za najširi izbor patosnica, ali i drugih rezervnih delova za vaš automobil, posetite Karoserija.rs.

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. G

    Goran

    Odgovori

    19.08.2020 14:52

    Evo jos jedno mesto gde moze da se nadje dosta auto delova
    https://www.polovni-autodelovi.rs/

Ostavi komentar