20.02.2018 Komentari: 2

Kako izabrati pravu auto školu?

Šta je sve potrebno da znate prilikom izbora auto škole u kojoj ćete učiti vožnju i polagati vozački ispit, pročitajte u nastavku.

Jedno u teoriji, drugo u praksi


Početnici u vožnji verovatno imaju strah i tremu od same pomisli kako će se snaći. Auto škola je početno mesto gde bi trebalo da se počne sa razbijanjem straha, ali i treme. Mnogi bi rekli da je vozački ispit najteže polaganje, međutim ako auto škola ponudi kvalitetnog instruktora vožnje, pristupačne i dobre predavače, vrlo brzo ćete se uveriti da je vozačni ispit nije nikakav bauk. Međutim, postavlja se pitanje koja auto škola pruža kompletnu uslugu, dobrog predavača, odličnog i strpljivog instruktora, ali i plaćanje vozačkog ispita na rate.


Danas, uglavnom svaka auto škola pruža mogućnost plaćanja na rate, ali ako ipak želite da se osigurate, onda je najbolje da izaberete po preporuci. Naime, usluge koje je pružila auto škola nekome koje je vama blizak odličan je izbor, ukoliko je vaš prijatelj, rođak ili komšinica zadovoljna načinom na koji se uči teorijski i praktični deo kada je vozački ispit u pitanju.


Međutim, iako se čini da su praktični i teorijski deo neuporedivi i da je praktični deo teži, treba imati na umu da osim znanja i primene teorije u praksi, kada je samo polaganje vožnje u pitanju potrebne su i druge veštine poput spretnosti, spremnosti i snalažljivosti, ali je važno imati i malo sreće i mnogo strpljenja za mnoge nepredvidive vožnje tokom polaganja. Iako se čini da broj časova vožnje koji praktikuje svaka auto škola nije dovoljan, imajte na umu da bi za to vreme trebalo upoznati saobraćajna pravila i osnovne tehnike prilikom vožnje.


Tako da nemojte odmah da očekujete da ćete po dobijanju vozačke dozvole voziti kao profesionalac. Neko možda i hoće, jer ima već nekoliko godina iskustva u vožnji pre polaganja, ali ima i onih koji i nakon nekoliko godina po ostvarivanju prava na vozačku dozvolu i dalje ne umeju da se snađu. Ima svega, zato pamet u glavu i srećno na polaganju! Ako nešto na testu i ne budete znali, rizikujete, jer je sve moguće.


Rizik, pre svega!


Opštepoznato je da rizik sa sobom donosi uspeh. Doduše, kod nas se često može čuti da ko rizikuje dobija, ali da li to važi u svim situacijama? Moglo bi se ipak reći da ako se malo bolje razmisli, samo pametan rizik može doneti neki uspeh, u suprotnom svašta može da ispadne ako se rizukuje tek tako. Jeste li nekada rizikovali?
A kako ste postupali u situacijama kada ste morali brzo da donesete neku odluku i niste imali dovoljno vremena da razmislite o tome? Nekada su se rizici isplatili, nekada ne, ali često su se prave odluke donosile u trenutku i bez mnogo razmišljanja, nekada je sve olako prolazilo, a nekada je trebalo mnogo se više pomučiti da bi se došlo do željenog cilja. Ipak, cilj je važan, a put do cilja je često mnogo važniji.


Mnoge životne situacije delovale su da su bez rešenje, a tek onda kada ste se opustili, rešenje bi došlo. Je l’ se i vama to nekada dešavalo da ste rekli ma šta bude da bude, ne mogu da se nerviram i onda se niotkuda pojavilo rešenje? Zapamtite, sve prođe, kažu da prođe i radost i sreća i tuga i na kraju kada se osvrnete, shvatićete da je i vreme prošlo i da se za mnoge stvari nije trebalo nervirati.

Povezane teme:  

Komentari(2) Napiši komentar

  1. A

    Aleksa

    Odgovori

    19.08.2020 19:12

    test

  2. A

    Aleksa

    Odgovori

    19.08.2020 19:14

    Svoju auto školu u beogradu sam pronašao preko sajta https://autoskole.in.rs

Ostavi komentar