13.11.2019 Komentari: 0

Hitne intervencije vodoinstalater

Svi donekle olako shvatamo vrednost pronalaska dobrog i pouzdanog majstora. Bez obzira da li se to odnosi na električare, vodoinstalatere ili majstore za kola, činjenica je da je izuzetno važno imati majstora od poverenja. 

Možda to zvuči čudno, ali kada u stanu ili kući pregori osigurač ili pukne cev u kupatilu ili kuhinji, shvatićete zbog čega je važno da imate pouzdane majstore.


Zato je uvek dobra opcija prethodno potražiti preporuku prijatelja ili rođaka, za kvalitetnog vodoinstalatera ili električara, primarno.


Pored toga što jeste kvalitet pruženih usluga bitan u oba slučaja, naročito je važno da majstor ima i primerene cene, a posebno kada su u pitanju hitne intervencije.

 

Usluge električara

 

Najlakše je kada se nešto u kući pokvari u toku radnog vremena nekog električarskog servisa, ali problem svakako nastaje kada se to dogodi u nezgodno vreme. Primarno mislimo na probleme koji nastaju na elektroinstalacijama u toku noći ili večeri, kao i u toku vikenda. Zapravo tada se vrše hitne intervencije, jer je vrlo važno osposobiti elektro sistem u najkraćem roku.


Budite spremni da izdvojite nešto veću sumu novca, nego kada majstor izlazi na teren u toku svog radnog vremena.

 

Vodoinstalaterske usluge

 

Potpuno isto kao i kada su u pitanju usluge električara, važi i kada je reč o angažovanju profesionalnih vodoinstalatera.


A s obzirom na to da problemi, koje voda može da uzrokuje u nekom prostoru, i te kako mogu da budu veliki, vodoinstalateri se trude da u što kraćem roku posete stambeni ili poslovni objekat, u kome je došlo do problema. Na taj način oni mogu sprečiti mnogo veću katastrofu, koju na primer može izlivanje kanalizacije ili puknuta cev da izazove.


Neke od najčešćih usluga, koje vrše vodoinstalateri su i:

 

  • postavljanje nove vodovodne instalacije
  • demontaža i montaža sanitarija i kupatilskih elemenata
  • adaptacija kupatila
  • zamena ventila i cevi
  • popravka wc šolje i vodokotlića
  • montiranje tuš kabine
  • zamena i popravka baterija
  • odgušenje kanalizacije u kupatilu i kuhinji
  • snimanje kanalizacionog sistema kamerama
  • odgušenje dvorišne kanalizacije

 

Naravno da ukoliko cev počne da curi, kao i baterija, odnosno bojler, potrebno je kontaktirati prethodno izabrani vodoinstalaterski servis ili pojedinačnog majstora u najkraćem mogućem roku. A posle toga će se on potruditi da poseti konkretni objekat što je moguće pre, te da izvrši procenu stanja vodovodnog sistema.


U principu od slučaja do slučaja zavisi da li će vodoinstalater konkretnu uslugu pružiti odmah ili će ipak zakazati neki termin naknadno.

 

Hitne intervencije vodoinstalater


Podrazumeva se da ima slučajeva, kada je neizostavno važno da majstor reaguje što je moguće pre.


Mahom će hitne intervencije vodoinstalater izvršiti kada je u pitanju začepljenje kanalizacionog sistema, na prvom mestu. Važno je da on u što kraćem mogućem roku osposobi kanalizacioni sistem u tom objektu za nesmetano funkcionisanje. Upravo iz tog razloga će izaći na teren, što je moguće pre, te proceniti da li je potrebno da izvrši mašinsko odgušenje kanalizacije ili ručno.


Sem toga, treba pomenuti i da mnogi vodoinstalaterski servisi nude uslugu snimanja kanalizacionog sistema, a u kom slučaju oni koriste specijalne kamere. Upravo te kamere im pomažu da sagledaju stanje kanalizacionog sistema, te da otkriju gde je do zagušenja došlo. Podrazumeva se da će im na taj način značajno biti olakšano i odgušenje kanalizacionog sistema, kao i procena da li je potrebno da to učine uz korišćenje posebnih sajli ili mašinski.


Da bi bili potpuno sigurni u kvalitet izvršene usluge, majstori će nakon ručnog ili mašinskog odčepljivanja kanalizacionih sistema da pristupe i kontrolnom snimanju. Podrazumeva se da će sve te usluge biti propisno naplaćene, a uz poštovanje aktuelnog cenovnika, s tim da će vlasnik konkretnog stambenog ili poslovnog objekta svakako na vreme dobiti informaciju i o ceni tih usluga, kao i o načinu plaćanja.


Pored toga što hitne intervencije vodoinstalater vrši vezano za odgušenje kanalizacije, u takve usluge svakako spada i sanacija cevi koje cure. Naime, da bi bila izbegnuta potencijalna katastrofa, važno je reagovati u što kraćem roku. Baš zato se i preporučuje vlasniku prostora da čim primeti kapanje ili curenje iz ventila, slavine ili cevi u zidu, kontaktira u najkraćem mogućem roku vodoinstalaterski servis ili majstora direktno. Sa njim će se tom prilikom dogovoriti i kada ima mogućnost da poseti sam prostor, kako bi otklonio problem koji je nastao u funkcionisanju vodovodnog sistema.


Hitne intervencije vodoinstalater može da izvrši svakog dana u toku sedmice, neprekidno, tako da klijenti ne treba da brinu ukoliko u njihovom prostoru dođe do začepljenja kanalizacije, odnosno do kvara na bojleru, ventilu ili vodokotliću, kao i wc šolji, tuš kabini i ostalim elementima u toku vikenda ili noći.


Dovoljno je da čim primeti nastali problem kontaktira ili majstora ili nadležni servis, te da precizira sve detalje koji su bitni. A to znači da bi trebalo da se usaglase na prvom mestu oko termina, kada majstor može da izađe na teren. Nakon što bude izvršio procenu stanja vodovodnog ili kanalizacionog sistema u tom objektu, vodoinstalater će obavestiti klijenta i o tome koliko bi trebalo konkretnu uslugu da plati, te za koliko otprilike će ona biti izvršena.


Nemojte čekati da dođe do problema u funkcionisanju elektro ili vodovodnog, odnosno kanalizacionog sistema u vašem stanu, kući ili kancelariji. Obezbedite na vreme broj telefona profesionalnog servisa, kako biste bili sigurni.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar