05.01.2023 Komentari: 0

Gde kupiti original naočare za sunce i vid?

Postoji ubeđenje, mada potpuno pogrešno, da su sunčane naočare aksesoar koji se nosi isključivo leti. Činjenica je da se tokom letnjih meseci mnogo češće kupuju, ali ipak postoje dve osnovne greške u ovoj konstataciji: prva, brendirane naocare za sunce, iako neodoljivo krase lice i doprinose da se izgradi autentičan modni stil, nisu jedino modni detalj, aksesoar kao što su minđuše ili narukvica, one su značajnije od toga, a druga: korist od njih definitivno nemamo samo leti.

Iako će moderne i kvalitetne original naočare za sunce savršeno da upotpune vaš outfit i da učine da uvek budete primećeni, njihova glavna uloga nije to, nego da kvalitetnim staklima sa UV filterom štite oko od štetnih zračenja sunca. Iako su zračenja najintenzivnija u toku letnjih meseci, dokazano je da UVA i UVB zraci mogu proći kroz oblake i tokom zime, a izuzetno je važna i zaštita od obljeska jer je zimi sve belo i zaleđeno.

 

Kako prepoznati original naočare?

 

Brendirane pilotske naocare sa zutim okvriom za sunce na crnoj podlozi.

 

Kupovina brendiranih naočara zaista nije pomodarstvo, praćenje trendova ili stvar prestiža. Stavite se u hipotetičku situaciju: farmaceut u apoteci ponudi vam lek koji će vas sigurno zaštiti po višoj ceni i lek koji vas sasvim sigurno neće zaštiti po daleko nižoj. Niko ni na sekund ne bi imao dilemu, svi bi se odlučili za dokazano efikasan proizvod premda je skuplji.

 

Isto je i sa naočarima: brendirane naočare za vid i sunce više koštaju od kopija kojih ima na tržištu, ali im je i funkcija drugačija. Jeftine kopije isključivo služe za ukras, a original naočare su i ukras i čuvar vašeg vida.


Kako prepoznati originalne naočare:

  • Kvalitetan ram: materijal izrade i kvalitet izrade brendirane naočare razlikuje od naočara masovne proizvodnje. Sam ram izrađen je isključivo od najkvalitetnijih materijala, kakvi su recimo titanijum i kobalt, jer su testirani na trajnost i izdržljivost, a kvalitet izrade ramova za original sunčane i dioptrijske naocare doslovno je savršen, čak je i svaki šraf u konstrukciji neprimetan i identičan boji premaza, a silikonski držači nosa i ušiju izrađeni su od nealergenog materijala koji je otporan na habanje
  • Kvalitetna stakla: oznaku na etiketi i na samim naočarima o filterima sa UV zaštitom koji štite oko imaju samo provereni, renomirani brendovi. Jeftine varijante najčešće ne poseduju filtere i ne pružaju nikakvu zaštitu. Sigurno znate da se zenica širi kada je ispod tamnog stakla, pa je jasno da će oko pod staklom bez UV zaštite biti direktno izloženo štetnom zračenju više nego kada je bez ikakvih naočara
  • Oznake na samom ramu gde se nalaze originalni detalji, serijski broj modela i ime brenda što garantuje originalnost proizvoda

 

Gde kupiti naočare za sunce?

 

Veliku muku kupaca “kako prepoznati original”, može da nadmaši samo pitanje gde kupiti naočare za vid ili sunce i biti potpuno siguran da su original. Sasvim je u redu ako vi svesno donesete odluku da kupite jeftine naočare bez ikakve zaštite, iako je ušteda takvom kupovinom kratkotrajna jer nekvalitetne naočare traju mnogo kraće od originalnih, ali apsolutno nije u redu želite da kupite brendirane naočare, a dobijete samo njihovu jeftinu kopiju.


Zato je najvažnije da znate koji su kod nas pouzdani, renomirani distributeri i provereni prodajni centri, gde ćete za svoj novac sasvim sigurno dobiti naočare kakve očekujute, a neretko i više od očekivanja. Ako sa ozbiljnom pažnjom birate brend proizvođača kada kupujete dioptrijske, sunčane ili suncane naocare sa dioptrijom, najbolje rešenje za zaštitu i korekciju vida istovremeno, sa još većom pažnjom morate birati i distributersku kuću koja će zaslužiti vaše poverenje.


Više od 15 godina rada, rasta i iskustva kompanije najbolji je pokazatelj kvaliteta, renomea i poverenja, a najnoviji modeli poznatih svetskih brendova, koji su sasvim sigurno originali, čekaju vas i ove godine u proverenim prodajnim centrima. Ne morate više da se pitate kako prepoznati i gde kupiti brendirane naočare, u najbližem tržnom centru čekaju vas provereni modeli u radnjama od poverenja.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar