21.06.2019 Komentari: 0

Cvetna kraljica – ruža

Kraljica cveća odavno je izabrana. Tu titulu već vekovima nosi njeno visočanstvo ruža. Lepotom pleni, a može se naći svuda. Ima je u najraskošnijim vrtovima i parkovima širom sveta, a može se videti i u skromnim okućnicama gde je dovoljna samo jedna ruža da bi vrt bio lep.

Da li znate koliko danas vrsta ruža postoji?

 

Stručnjaci kažu da postoji preko 30 000 različitih vrsta ruža. Ooo da, čak 30 000. Mogu se videti u svim mogućim bojama, uzgajaju se i rastu u različitim vrtovima i vremenskim prilikama, na svim krajevima sveta i ima ih u različitim oblicima i različitih visina.


Jedino što je važno jeste poruka koju kraljica cveća nosi. Zato preporučujemo da pogledate šta to sve cvecara online ima u ponudi i sugurni smo da ćete naći idealan buket cveća za vašu voljenu. Svakako cena ruza ne bi trebalo da bude od presudnog značaja, jer je ovo cvet koji se najčešće poklanja damama.


Šta kaže mit?

 

Nastanak crvene ruže vezuje se za mit o boginji Veneri koja je učinila da bela ruža pocrveni. Naime, Venera se ubola na trn bele ruže i njena krv je obojila ovaj cvet. I tako nastade crvena ruža. Da li je mit ili ne, ali ni prelepa boginja Afrodita nije mogla da odoli lepoti ruže.


Kralj Sargon, vladar drevne Mesopotamije doneo je ruže prvi put na tlo ove države kako bi obradovao svoju dragu nakon povratka iz osvajačkog pohoda. A onda su se ruže proširile na ceo svet. Prvo su se pojavile u Kini, pa raširile na ceo azijski svet, a sa Bliskog istoka stižu na evropski kontinent.


U Velikoj Britaniji su vladari bili očarani lepotom ruže zbog čega su ih koristili za svoj grb. Izgleda da je u to doba cena ruza bila visoka, jer je čak vođen i rat između engleskih plemićkih porodica koji je poznat i kao Rat ruža.

 

Ruža kao simbol strasti i jake ljubavi

 

Svi dobro znaju da crvena ruža predstavlja jaku strast i duboke emocije. Međutim, kada poklanjate bele ruže u kutiji, da li znate kakvu tada poruku šaljete? Da li kupujete isključivo samo jednu ružu, birate cvetne aranžmane sa ružama ili se radije odlučujete za ruže u kutiji?


Ako niste znali, simbolika ruže se razlikuje po boji. Ako nekome želite da pošaljete crvene ruže u kutiji, onda šaljete poruku da vam je do nekog veoma stalo i da prema toj osobi gajite snažne emocije. Ako je to poruka koju želite da prenesete, onda neka iznenađenje bude potpuno, jer je dostava cveca na kućni prag gest koji nijednu damu neće ostaviti ravnodušnom.


I ne brinite, cvecara online ima u ponudi i druge boje ruža, jer bele ruže su simbol nežnosti i nevinosti. Kada želite nekome da stavite do znanja da ste tu u svakom trenutku i da vam je stalo do osobe kao do pravog prijatelja, onda izaberite žute ruže. Iako u našem narodu postoji predrasuda da su žute ruže simbol ljubomore, to ipak nije tako. Žuta je boja radosti i sreće, te uvek birajte ovu boju kada nekome želite da stavite do znanja da može da se osloni na vas.


I ne brinite, cena ruza ne zavisi od boje, a uz to, ko još misli o ceni, važna je poruka koju vaš gest šalje. Zato predlažemo da pogledate koje sve bukete i boje ruža ima cvecara online u ponudi. I da, ne čekajte pravi trenutak za poklon, jer svaki trenutak je pravi!

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar