29.03.2023 Komentari: 0

Zašto treba kupiti naočare za sunce sa dioptrijom?

Svi mi koji imamo dioptriju vrlo dobro znamo koliko ume biti mučno ne nositi naočare za sunce u danima kada su one zaista neohodne. Postoji rešenje u vidu izrade potpuno novog para kao što su sunčane naočare sa dioptrijom, ali nam to često izgleda kao luksuz za nešto što nećemo nositi svakodnevno poput običnih dioptrijskih naočara, a opet ćemo valjano platiti kvalitet.

Čak i ako posedujete dodatni par dioptrijskih sunčanih i sami ste svesni koliko ih često zaboravite ili vam jednostavno zauzimaju prostor u torbi, te ih s namerom i ne ponesete. Da, sočiva mogu biti olakšavajuća okolnost, ali nijedna osoba sa dioptrijom ih neće nositi svakodnevno i radije će izabrati naočare, budući da sočiva i te kako znaju biti neprijatna ako ih nosimo u dužem vremenskom periodu.


Na svu sreću, proizvođači naočara su uočili ovaj problem i došli do sjajnog rešenja. Kako nošenje dioptrijskih naočara ne bi isključivalo nošenje sunčanih, ova dva tipa su se spojila i jednostavno postala neodoljiva potreba ne samo onima sa dioptrijom, već i onima koji vole ovakve inovativne ideje, poput trendsetera i modnih znalaca. Na taj način clip on modeli dolaze u sam vrh, te su dizajni i rešenja zaista inspirativni i mogućnosti šarenolike.

 

Sunčane naočare sa dioptrijom? Biraj Clip on

 

Dva para naočara u samo jednom modelu jeste sve što vam je potrebno da propisno zaštitite svoje oči, a pritom ne potrošite mnogo novca za dva zasebna para. Clip on vam daje sve, praktičnost, ekonomičnost, kvalitet i estetiku u samo jednom izuzetnom paru. Ovde ćemo vas uputiti u sve vrste nastavaka i modela koji postoje, a na vama je da odlučite koji je idealan izbor za vas:

 

  • Osnovni clip on nastavci – karakteriše ih spojnica obložena gumom, pomoću koje se pričvršćuju za središnji deo dioptrijskih naočara. Iako su veoma praktični za rukovanje, u poređenju s drugim nastavcima teže se postavljaju na naočare, pa je to možda i jedan od razloga zašto su najjeftiniji. Što se tiče oblika i veličina, one su univerzalne, dok su stakla polarizovana,
  • Flip up clip on nastavci – uopšte se ne uklanjaju poput ostalih nastavaka već se jednostavno samo podignu na gore, a dok su spušteni manje su vidljivi u odnosu na osnovni clip on nastavak. Osim toga, ovo idejno rešenje pruža veoma malu verovatnoću da dođe do bilo kakvog oštećenja, budući da ne morate iznova skidati i stavljati nastavak. Dolaze u univerzalnim veličinama, stakla su polarizovana i izgledaju veoma vintage, te su itekako popularni.
  • Magnetni clip on nastavci – ove naočare za vid sa magnetom za sunce rade se po meri, a sami magneti su veoma diskretni.
  • Clip on nastavci s kukicama – su jedni od najpopularnijih i takođe se rade po meri okvira na koji prianjaju. Svaki od okulara poseduje minimum dve kukice obložene gumom, koje pridržavaju nastavak na gornjem delu rama kao i sa bočnih strana. Veoma su tražene zbog svog retro izgleda.
  • Transitions stakla – su nešto zaista posebno budući da sočiva imaju mogućnost da se u zavisnosti od količine svetla zatamne ili postanu sasvim providne. Mogu ih nositi svi, pa i deca budući da pametna tehnologija stoprocentno štiti oči od sunčevih zraka. Ovakve naočare možete naći u našim najboljim optičarskim kućama i bićete oduševljeni čarolijom koju poseduju.

 

Ženski optičar u rukama drži okrugla sočiva za naočare.

 

Clip on Tom Ford naočare

 

Clip on naočare ovog brenda svakako spadaju u jedne od kvalitetnijih. Njihovi 2u1 ramovi izdvajaju se veoma modernim dizajnom, izrađeni su od najfinijih materijala i funcionišu po principu magneta. Veoma lako, jednim klikom, pričvršćuju se za osnovni dioptrrijski ram i poseduju zaštitna sunčana stakla. Sami modeli poseduju 12 taktički pozicioniranih i dobro skrivenih magneta, a da bi naočare bile još stabilnije i sigurnije postavljene, tu je i mali bočni spojler koji se nalazi u predelu slepoočnica.


Clip on Tom Ford za nju iz nove kolekcije izdvaja Soft Cat Eye. Diskretne linije pristaju licu svake dame, izrađene su od najfinijeg acetata, a sunčani nastavak garantuje potpunu zaštitu.


Clip on Tom Ford za njega izdvaja Stylized Pilot, neprolazni avijatičarski model u modernom ruhu izrađen takođe od acetata i sunčanim nastavkom sa staklima koja poseduju maksimalnu zaštitu.

 


Napravite jedan siguran „move on“ za vaše oči i nabavite clip on model kojim ćete biti i više nego zadovoljni.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar