05.03.2018 Komentari: 0

Uvećane grudi kod muškog pola ili ginekomastija

Veći broj muškaraca se susreće sa problemom ginekomastije. To ruši njihovo samopouzdanje, osećaj jačine i smanjuje osećaj muškosti u društvu. Kako rešiti taj problem?

Velike grudi su adut lepote, ali samo kod ženskog pola. U ovoj priči o lepoti i poželjnosti muškarci se brišu. Nažalost, priča koju živi deo muškaraca današnjice je malo drugačija. Veći broj muškaraca se susreće sa problemom ginekomastije. To ruši njihovo samopouzdanje, osećaj jačine i smanjuje osećaj muškosti u društvu.


Često se dešava da nipodaštavaju sebe, zatvaraju u sebe, sklanjaju od okoline, oblače slojevito ili nose široku odeću kako bi sakrili svoje grudi. Još veći izazovi se stvaraju kada dođe leto i naše telo želi slobodnije odevanje. Hodaju pogrbavljenih leđa, jer na taj način veruju da će taj položaj hodanja smanjiti uočljivost njhovih grudi. Naizgled bezazleno, međutim muškarci koji se susreću sa ginekomastijom mogu stvoriti i sebi tako i drugima probleme. Međutim ginekomastija se može rešiti pomoću estetske hirurgije.


Šta može biti uzrok ginekomastije?


Do ginekomastije može imati više uzoraka kao što je poremećen endokrini sistem, tumori, sistemske bolesti poput ciroze jetre, proces oporavka nakog gojaznost, kao i reakcija na lekove poput spironolakton, methyldopa, cimetidin, reserpin, hCG, estrogeni, digitalis, cimetidin.

 

Koji su sve načini za rešenje ginekomastije?


Nekada je postojao klasičan vid za smanjene muških grudi. Međutim, medicina je nauka koja se usavršava iz dana u dan i svakog trena se rađa novi savremeniji, uspešniji način za rešenje nekog fizičkog nedostatka. Pa se tako klasično smanjenje grudi, koje ostavljalo vidljive i upečatljive ožljke na telu, može lagano da ode u prošlost i zaborav.


Danas imamo novi vid liposukcije koji podrazumeva laser liposukciju, kao i kombinaciju ultrazvučne i laser liposukcije. Jedan od načina je i zatezanje, ukoliko postoji višak kože u predelu oko dojke. Pre samog hirurškog zahvata neophodno je obaviti detaljne analize organizma kao i analizu hormona. Hirurški zahvat izvodi se uz opštu anesteziju. Odmah nakon operacije rezultati su vidljivi, dok je proces oporavka individualan.


U prvim danima nakon operacije, preko grudi se nosi se poseban steznik. Savet lekara u procesu oporavka je jako bitan, pa je topla preporuka i pridržavati ga se. Ne treba skrenuti sa uma da se ovde pored dobrog fizčkog izgleda, ipak radi o oboljenju i hiruškom zahvatu. Glavni savet koji se daje jeste, da se mesec dana nakon operacije ne preporučuje vežbanje ili neki drugi vid aktivnosti koji iziskuje veći fizički napor. Da bi ginekomastija bila samo prošlost i manje bolno iskutvo, bitno je pridržavati se ovih saveta.


Život nakon operacije


Nakon operacije velikih grudi, čije uzrok ginekomastija, muškarcima se pruža novi život. Nova sloboda je tu. Bez spuštene glave i unutrašnje potištenosti mogu pokazivati svoje telo na plaži ili bazenu, pa će tako biti poželjniji i privlačniji kako sebi tako i drugima.


Samopouzdanje je najbitnije za svako ljdusko biće, ali ono nakon perioda potištenosti i skrivanja ponovo baca u nebesa, osećamo se poletno. Grudi su ipak ženska priča i ona ostaju samo njima. Sama pomisao da nas do stanja unutrašnjeg poleta, vodi samo jedan hirurški zahvat može navesti da se ovom hiruškom zahvatu i njegovim blagodetima ozbiljnije razmisli i što pre načini prvi i pravi korak do ostvarenja sna. Naše telo je ponovo naše najbolje odelo i leto bez majice je ponovo dobro došlo!

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar