30.03.2023 Komentari: 0

Najbolje patike za šetnju, posao i stajanje

Stiglo je proleće i jedva dočekasmo da uskočimo u nešto udobnije i oslobodimo se teških okova čizama. Na um nam padaju baš patike i sa velikim uzbuđenjem obuvamo prošlogodišnji par, ali i kupujemo još koji kako bismo se ponovili ovog proleća. Želimo da budemo i moderni i poslovni, dakle, trebaju nam najbolje patike za šetnju i sve druge aktivnosti, nekako uvek sportski elegantne. To nam pojedini modeli i omogućavaju. 

Muškarac obuva patike za šetnju.

 

No, hajde da probamo da ove tri prigode i odvojimo, a katkad i prožmemo kako bismo odgovorili na pitanje - koje su najudobnije patike za šetnju, posao i stajanje?


Koje su najudobnije patike – najbitnije karakteristike


Definitivno su ona vrsta obuće koju najradije nosimo svuda, a još ako nam dress code to dozvoljava, onda najpre biramo upravo te najudobnije patike za posao koje su istovremeno diskretne, ali i vrlo efektne i idu uz naš poslovni look.


Budući da je to uglavnom osnovna obuća, svi imamo više pari patika. Ali kad ih biramo, potrebno je da obratimo pažnju na više stvari:

 

  • Udobnost – patike pre svega moraju biti udobne što se oseti već pri prvim koracima. Ako vas nešto steže, žulja i ako vas ubeđuju da morate da ih „razgazite“, onda znajte da to nije patika za vas.

Takva obuća ne samo da će vam napraviti žuljeve koji ne prolaze tako lako, već će vas sprečiti da nosite i neki drugi, zaista udoban par obuće, budući da žuljevi na nogama ne trpe nikakvo trenje. Na taj način odlažete i kupovinu do daljnjeg dok rane ne zarastu.

 

  • Zdravlje – žuljevi su samo kap u moru u odnosu na ono što vam neudobna obuća može prirediti. Mnogi problemi poput onih sa kičmom, leđima, stopalima, mogu baš poći od lepih, a neudobnih patika. Zato uvek birajte kvalitet uz lep dizajn.

 

  • Brendirane patike –najudobnije patike su upravo one brendirane. To ne znači da bi trebalo odabrati najskuplji model, naprotiv, u pitanju je kvalitet. Na primer Scholl obuća je veoma pristupačna, a opet visokokvalitetna.

Birajte modele koji su izrađeni od kvalitetnih materijala poput kože, na primer, obavezno gledajte da li je đon neklizajuć i obratite pažnju na unutrašnjost patika. Tu podloga igra bitnu ulogu, stoga birajte medicinske uloške, tj. anatomske. Najudobnija patika poseduje i biomehanics tehnologiju koja se upravo odnosi na lagani đon, ali blagotvorna je i za vaša stopala, budući da ih poravnjava, a time utiče i na vaše pravilno držanje.

Na taj način preveniraćete povrede skočnog zgloba, kuka i kolena koji nastaju zbog nepravilnog hoda koji nije moguć uz kvalitetnu obuću. Pored biomehanics tehnologije, zapamtite i memory cushion tehnologiju. Imaćete osećaj kao da hodate po oblacima, a uz to ispravljate vaše držanje, hod i stopala.

 

Modeli patika za šetnju u više boja.

  • Lagani i prozračni modeli – patika bi trebalo da bude lagana, nikako teška i glomazna jer to pored neudobnosti uzrokuje i bol u nogama i stopalima.

Najudobnije patike za stajanje, idealne i za duge šetnje, uglavnom su napravljene od materijala koji nežno prianja poput čarape, dok je đon stabilan, neklizajuć i pruža siguran hod. Patike takvog materijala su veoma prozračne, tako da koža stopala diše, te nema neugodnih mirisa usled znojenja stopala.

Ako ste više ljubitelj klasičnijeg sportskog modela, onda barem birajte one patike koje poseduju neku vrstu mreže sa strane, budući da je i to dobro za ventiliranje stopala.

 

  • Patike koje idu uz sve – to znači da bi izabrani model trebalo da se slaže sa većinom vaših odevnih kombinacija. Ali ne u smislu da budu sasvim jednostavne i neutralnih boja, već usklađene sa vašim stilom odevanja.

Na primer, ako volite tamnije nijanse garderobe, patike mogu odudarati i biti pravo osveženje koje razbija monotoniju zagasite garderobe, što će preporoditi vaš svedeni ili poslovni izgled. One mogu odudarati nekom zanimljivom šarom ili čak oblikom, što izgleda veoma trendi uz odeću tamnije nijanse. Ako volite vedrije boje, onda bi tu raznobojnu eksploziju trebalo smiriti nekim patikama bež ili sivkaste nijanse.



Šetnja, dugotrajno stajanje ili posao, patike su tu da vam bude udobno. Birajte one kvalitetne za korake lake i poletne.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar