14.06.2019 Komentari: 0

Kako se najlakše rešiti otpadnih voda – upotrebom potapajuce pumpe

 

Kada je u pitanju prodaja gradjevinskih masina brendu Atlas Copco, Srbija je širom otvorila vrata i na taj način unela novinu na tržištu u našoj zemlji. U asortimanu Atlas Copco možete pronaći potapajuce pumpe, koje će vam biti nezaobilazan alat prilikom odvođenja industrijske vode.

Korišćenje pumpe je neophodno, ukoliko je potrebno da transportujete vodu koja može da bude čista ili pomešana sa čvrstim materijalim, različite temperature i gustine, hemijski agresivne ili neutralne. Pumpe koje koje se koriste ovom prilikom mogu da budu potapajuce pumpe ili statične pumpe. U zavisnosti od toga za koju tečnost treba da transportujemo, razlikujemo pumpe za čistu vodu, potapajuce pumpe za prljavu vodu (muljna pumpa), potapajuce pumpe za hidromešavine, za naftu i naftne derivate, i pumpe za suspenzije.


Preduzeće CP SRB Pneumatic je ekskluzivni uvoznik i distributer brenda Atlas Copco. Srbija se poslednjih godina sve više gradi pa je tako i potreba da se proširi prodaja gradjevinskih masina porasla.


Membranske pumpe – pumpe koje se bave teškim poslovima


Membranske pumpe su prenosne pumpe čija je namena transport vode koja je puna mulja, najuspešnija je kod vode koja je jako zaprljana i u sebi ima velike i čvrste materijale. Ovakve potapajuce pumpe, za razliku od posla koji obavljaju, su veoma lake za transport, i mogu da se koriste u sledećim slučajevima:

 

  • Za recirkulaciju betonita i isplake;
  • Za uklanjanje mulja;
  • Za uklanjanje otpadnih voda i drugih tečnosti u kojima ima vlaknastog materijal;
  • Za industriji kamena kod crpljenja i odvođenja vode;
  • Za čišćenje šahtova.

Centrifugalne pumpe – potapajuce pumpe koje mogu da stanu skoro pa u „džep“


Centrifugalne pumpe su male samousisne prenosive potapajuce pumpe, koje se napajaju benzinom. Zbog svojih malih dimenzija mogu da stanu u gotovo svaki kamion. Atlas Copco proizvodi JB seriju koji ima dva modela veoma male težine, pa ih je zbog toga lako transportovati na bilo koju lokaciju. Ova dva modela su predviđeni za višestruku primenu, pa mogu da se koristite kako za industrijsko odvođenje, tako i na svakom gradilištu. Moguće ih je koristiti kao potapajuce pumpe za prljavu vodu ili čistu vodu.


Ovakve male pumpe možete da čuvate ili održavate na samom gradilištu ili u kamionu pa da vam uvek bude pri ruci ako iskrsne neka nepredviđena situacija.


Takođe, postoji i serija ETP koja ima četiri lagana modela, veoma praktična za transport, a jedan od njih koristi dizel pogon.

 


Električne potapajuce pumpe ( WEDA) – pumpe koje startuju brzo


WEDA pumpe, kao i ostali pribor su kreirani tako da budu spremni za svaku vrstu odvodnjavanja, a glavna karakteristika im je to što imaju ugrađen starter, zaštitu za motor i automatski mogu da podešavaju nivoe. Imaju odlične performanse i izuzetno su trajne, pouzdane i jednostavne za rukovanje.


Atlas Copco ima nove WEDA pumpe koje su malog dometa, lake za transport, male težine i nisu zahtevne za održavanje. Brze su i efikasne kod svakog odvođenja vode, kao što su:

 

  • Iskopavanja u građevinskim područjima;
  • Opšti zahtevi za odvodnjavanje u rudnicima, brodogradilištima i drugim industrijskim lokacijama;
  • Vatrogasne brigade;
  • Komunalne instalacija i popravke;
  • Zadaci održavanja i čišćenja u urbanim područjima;
  • Takođe postoje WEDA potapajuce pumpe za čistu i potapajuce pumpe za prljavu vodu;

Na spoljnoj strani napravljena je obloga namenjena za hlađenje i termo zaštitu, zbog čega su WEDA pumpe bezbedne za rad u bilo kojim uslovima. Imaju trostruko pričvršćenu osovinu koja obezbeđuje dug radni vek, a polukružni mokri kraj smanjuje muku oko održavanja.


Ako su vam potrebne potapajuce pumpe za prljavu vodu ili pumpe za čistu vodu možete ih kupiti u preduzeću CP SRB Pneumatic uz koje je prodaja gradjevinskih masina postala brža i lakša, kod njih ćete na jednom mestu pronaći sve što vam je potrebno za vaše gradilište, a pored brenda Atlas Copco možete naći i druge kvalitetne brendove kada je prodaja gradjevinskih masina u pitanju, kao što su Epiroc, Husqvarna i Flygt – Godwin.


Ukoliko vam je potrebna pumpa možete je kupiti u preduzeću CP SRB Pneumatic koje vam nudi i rezervne delove za vaše mašine, kao i servis opreme.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar